Բժիշկը նշել է թեյի մահացու չափաբաժինը. ահա թե ովքեր պետք է զգույշ լինեն

Բժիշկը նշել է թեյի մահացու չափաբաժինը. ահա թե ովքեր պետք է զգույշ լինեն

Թեյը ամենօրյա սննդակարգի ամենաառողջարար ըմպելիքներից մեկն է։ Սակայն ցանկացած համեմատաբար անվնաս մթերք կարող է մահացու դառնալ չարաշահման դեպքում։ Թեյը բացառություն չէ, զգուշացրել է բժշկական գիտությունների թեկնածու և գաստրոէնտերոլոգ Եվգենի Բելոուսովը։

Թեյի մեջ առողջության համար ամենավտանգավոր նյութը կոֆեինն է։ Բժիշկը պարզաբանել է. վտանգավոր է ոչ այնքան կոֆեինը, որքան դրա ավելցուկը։ Այս թարմացնող նյութի 10 գրամը, կամ մոտ հարյուր բաժակ սուրճը, կարող է սրտի կանգ առաջացնել։

Թեյը պարունակում է ավելի քիչ կոֆեին, բայց այն դեռ կա։ Կանաչ թեյի մեջ մեկ բաժակի մեջ կա մոտ 45 մգ, սև թեյի մեջ՝ 70 մգ, բացատրել է Եվգենի Բելոուսովը։

Գործնականում անհնար է թեյի մահացու չափաբաժին խմել, բացատրել է բժիշկը ՌԻԱ Նովոստիին տված հարցազրույցում։ Դա անելու համար կարճ ժամանակահատվածում անհրաժեշտ է խմել մեծ քանակությամբ բաժակ ըմպելիք։

Սակայն սա պատճառ չէ, որ չհետևեք ձեր սննդակարգում կոֆեինի քանակին։ Սա հատկապես կարևոր է սրտանոթային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց համար։ Թեյից մահվան դեպքերը շատ չեն, բայց դրանք դեռ կան։