Դուք միշտ սխալ եք կերել պանիրը․ բժիշկը ասել է, թե որն է սխալը

Դուք միշտ սխալ եք կերել պանիրը․ բժիշկը ասել է, թե որն է սխալը

Պանիրը սպիտակուցի լավ աղբյուր է, բայց օգուտի չափը կախված է բազմազանությունից. ավելի լավ է այս մթերքն ընկալել որպես աղանդեր և ընտրել ցածր յուղայնությամբ սորտեր, ասում է էնդոկրինոլոգ, բժշկական գիտությունների դոկտոր Զուհրա Պավլովան։

Ըստ Պավլովայի՝ պանիրը բավականին բարձր կալորիականություն ունի և պարունակում է շատ թաքնված աղ, ուստի չպետք է հենվել դրա վրա։

«Ավելի լավ է այս մթերքն ընկալել որպես աղանդեր, օրինակ՝ պարմեզանը, այն չի ուտում կտորներով, այլ մանր քերիչով ցանում են ուտեստների վրա կամ ուտում փոքր գդալով։ Պարմեզանը շատ ուտելը հղի է հետևանքներով, քանի որ այն պարունակում է գրեթե 17 հազար առաջադեմ գլիկացիոն վերջնական արտադրանք։ Օրգանիզմը կարող է հաղթահարել միայն 15 հազարը», - բացատրել է Պավլովան իր Telegram ալիքում:

Նրա կարծիքով՝ ամենաքիչ կալորիականությամբ և անվտանգ է պանիրը, որը նման է կաթնաշոռին։ Փորձագետը խորհուրդ է տվել այս պանիրն ավելացնել ցածր սպիտակուցային մթերքներին, օրինակ՝ դիետիկ մածունին, «այն ավելի առողջարար դարձնելու համար»։

Պավլովան նաև նշել է, որ պանիրը «կշտանալու մասին չէ, այլ համի և հաճույքի մասին», և նա այն կտորներով ուտելը վատ գաղափար է անվանել։ Մինչ նախաճաշին մի կտոր պանիրը կօգնի օրգանիզմին ստանալ սպիտակուցի իր բաժինը, եզրակացրել է փորձագետը