Գաստրոէնտերոլոգը նշել է պատրաստի խորովածի հիմնական վտանգը

Գաստրոէնտերոլոգը նշել է պատրաստի խորովածի հիմնական վտանգը

Գաստրոէնտերոլոգ Եկատերինա Կաշուխը RT-ին տված հարցազրույցում պատմել է, թե ինչու է պատրաստի խորովածը (շաշլիկ) վտանգավոր, և ինչին է պետք ուշադիր լինել այն գնելիս։

«Պատրաստի մարինացված մսամթերքի հիմնական վտանգը ագրեսիվ մարինադ արտադրողների կողմից թթվայնության բարձր պարունակությամբ օգտագործելն է։ Նման կոմպոզիցիաները ոչ միայն քողարկում են հումքի ոչ այնքան թարմությունը, այլև կարող են հրահրել աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների սրացումները»,- ասել է փորձագետը։

Գաստրոէնտերոլոգի խոսքով, գնելիս պետք է հատուկ ուշադրություն դարձնել ապրանքի պիտանելիության ժամկետին, պահպանման պայմաններին և արտաքին տեսքին։

«Միսը պետք է լինի միատեսակ գույնի, առանց մոխրագույն բծերի, իսկ փաթեթավորումը՝ հերմետիկ և առանց ուռուցիկության: Սուր քիմիական հոտը կամ մարինացված շաշլիկի չափազանց վառ գույնը վկայում են սննդային հավելումների չափից դուրս օգտագործման մասին, որի տակ դժվար է զգալ, որ մսի հետ ինչ-որ բան այն չէ»,- զգուշացրել է Կաշուխը։

Ըստ նրա՝ տնային մարինադ պատրաստելն ավելի անվտանգ է, եթե հետևել պատրաստման տարրական կանոններին։ Պետք է սկսել միս ընտրելուց։