Բժիշկը խոսել է սպիտակ հաց ուտելու պատճառով առաջացած հիվանդությունների մասին

Բժիշկը խոսել է սպիտակ հաց ուտելու պատճառով առաջացած հիվանդությունների մասին

Սպիտակ հացը հանգեցնում է հիպերտոնիայի և շաքարախտի, ասում է բժիշկը։ Երբ սպիտակ հացը եփվում է, ալյուրը զրկվում է կարևոր սննդանյութերից, ինչի հետևանքով արտադրանքի գլիկեմիկ ինդեքսը բարձրանում է և դառնում անառողջ: Այս մասին  զգուշացրել է բժշկական գիտությունների դոկտոր, սննդաբան Միխայիլ Գինցբուրգը։

Սպիտակ հացը պատրաստվում է աղած ցորենի ալյուրից, որից վերամշակման ընթացքում հեռացվել է սննդային գրեթե բոլոր մանրաթելերը։ Համեմատության համար նշենք, որ ամբողջական ալյուրը երեք անգամ ավելի շատ սննդային մանրաթելեր ունի: Ուստի դրանում պարունակվող օսլան արագ տրոհվում է գլյուկոզայի, որն անմիջապես ներծծվում է, ինչի արդյունքում արյան մեջ շաքարի մակարդակը բարձրանում է և տհաճ նյութափոխանակության ռեակցիա է առաջանում, շարունակել է բժիշկը։

«Դա հանգեցնում է մետաբոլիկ համախտանիշի զարգացմանը: Սրանք ժամանակակից ապրելակերպի հիվանդություններ են՝ հիպերտոնիա, աթերոսկլերոզ, շաքարային դիաբետ, ուռուցքներ մի շարք վայրերում, հոդատապ», - թվարկել է սննդաբանը Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում: