Աղցան, որը կդառնա ամանորյա սեղանի զարդը․ կստանաք Օձի բարեհաճությունը

Այս աղցանը պարզապես համեղ է: Ցանկացած տոնի համար! Տպավորիչ, հյութալի, համեղ, հագեցնող։ Դուք կարող եք ուղղակի աղցանը մատուցել աղցանամանի մեջ, սակայն խոհարարական օղակի դեպքում այն շատ ավելի կոկիկ և էլեգանտ տեսք կունենա։
հավի ֆիլե - 300 գ
շամպինիոններ - 300 գ
սոխ - 1 հատ.
Կորեական գազար - 200 գ
սալորաչիր - 100 գ
պահածոյացված եգիպտացորեն - 200 գ
թթվասեր - 2 ճ.գ. լ.
մայոնեզ - 2 ճ.գ. լ.
աղ - ըստ ճաշակի
շաքարավազ - 2 ճ.
քացախ 9% - 1 ճ/գ
Հավի ֆիլն եփում ենք ջեռոցում, մժժ կտրատում ենք խորանարդներով։ Սոխը կտրատել քառորդ օղակների, դնել ամանի մեջ, լցնել եռման ջուր, ավելացնել աղ, շաքարավազ և քացախ, խառնել և թողնել մարինացվի 10-15 րոպե։ Սալորաչիրի վրա մի քանի րոպե լցնել եռացրած ջուր, ապա կտրատել շերտերով։ Շամպինիոնները կտրատել բարակ շերտերով և տապակել մինչև եփվեն։ Կորեական ոճով եգիպտացորենն ու գազարը դնել մաղի վրա՝ ավելորդ խոնավությունը հեռացնելու համար։ Խորը ամանի մեջ խառնել բոլոր պատրաստված բաղադրիչները, համեմել թթվասերով և մայոնեզով, լավ խառնել։ Աղցանը օղակի մեջ ենք դնում և դնում սառնարանը, կես ժամ հետո օղակը կարելի է հանել։ Մատուցելուց առաջ զարդարել