Բժիշկ Մյասնիկովն անվանել է ամենաառողջ միսը․ դա ոչ հավի միսն է, ոչ էլ նույնիսկ տավարի միսը

Բժիշկ Մյասնիկովն անվանել է ամենաառողջ միսը․ դա  ոչ հավի միսն է, ոչ էլ նույնիսկ տավարի միսը

Ազնիվ եղեք. երբ մտածում եք առողջ մսի մասին, առաջինը ո՞րն է ձեր մտքին գալիս՝  Հավի կրծքամիս, հա՞ կամ գուցե տավարի միս։

«Ամենամեծ սխալը նորաձևության հետևից ընկնելն է, քան օգուտը», - ասում է Ալեքսանդր Մյասնիկովը: Եվ դա ճիշտ է։ Սա հատկապես կարևոր է 50-ից հետո, երբ օրգանիզմը հատուկ խնամք է պահանջում։

Ո՞ր միսն է իրականում ամենաառողջարարը։

50-ից հետո մեր մարմինը դառնում է հատկապես բծախնդիր։ Նրան անհրաժեշտ է.

• Ավելի շատ սպիտակուց՝ մկանների համար

• Ավելի քիչ ճարպ – լավ է ձեր սրտի համար

• Ավելի շատ վիտամիններ՝ էներգիայի համար

• Երկաթ – արյան համար

Առաջին ֆավորիտ. Հնդկահավ

• 30%-ով ավելի շատ սպիտակուց, քան հավի միսը

• Նվազագույն ճարպեր

• B խմբի վիտամիններ առավելագույն խտությամբ

• Տրիպտոֆան – բնական հակադեպրեսանտ

«Գլխավորը այն ճիշտ ընտրելն ու պատրաստելն է»,- խորհուրդ է տալիս բժիշկ Մյասնիկովը:

Երկրորդ ֆավորիտը՝ նապաստակ – առողջության չեմպիոն

Ինչու է նապաստակն այդքան օգտակար.

• 96% մարսելի

• Նվազագույն խոլեստերին

• Առավելագույն սպիտակուց

• Իդեալական է դիաբետիկների համար

Հիմնական հաղթող՝ եղնիկի միս՝ երկարակյաց միս
«Սա ամենաառողջ միսն է». - ասում է Մյասնիկովը։ Եվ բացատրում է, թե ինչու.

• 2 անգամ ավելի շատ երկաթ, քան տավարի միսը

• Նվազագույն ճարպեր

• Առավելագույն սպիտակուց

• Հատուկ օմեգա թթուներ