Բժիշկ Մյասնիկովն անվանել է ամենաառողջ միսը․ դա ոչ հավի միսն է, ոչ էլ նույնիսկ տավարի միսը

Ազնիվ եղեք. երբ մտածում եք առողջ մսի մասին, առաջինը ո՞րն է ձեր մտքին գալիս՝ Հավի կրծքամիս, հա՞ կամ գուցե տավարի միս։
«Ամենամեծ սխալը նորաձևության հետևից ընկնելն է, քան օգուտը», - ասում է Ալեքսանդր Մյասնիկովը: Եվ դա ճիշտ է։ Սա հատկապես կարևոր է 50-ից հետո, երբ օրգանիզմը հատուկ խնամք է պահանջում։
Ո՞ր միսն է իրականում ամենաառողջարարը։
50-ից հետո մեր մարմինը դառնում է հատկապես բծախնդիր։ Նրան անհրաժեշտ է.
• Ավելի շատ սպիտակուց՝ մկանների համար
• Ավելի քիչ ճարպ – լավ է ձեր սրտի համար
• Ավելի շատ վիտամիններ՝ էներգիայի համար
• Երկաթ – արյան համար
Առաջին ֆավորիտ. Հնդկահավ
• 30%-ով ավելի շատ սպիտակուց, քան հավի միսը
• Նվազագույն ճարպեր
• B խմբի վիտամիններ առավելագույն խտությամբ
• Տրիպտոֆան – բնական հակադեպրեսանտ
«Գլխավորը այն ճիշտ ընտրելն ու պատրաստելն է»,- խորհուրդ է տալիս բժիշկ Մյասնիկովը:
Երկրորդ ֆավորիտը՝ նապաստակ – առողջության չեմպիոն
Ինչու է նապաստակն այդքան օգտակար.
• 96% մարսելի
• Նվազագույն խոլեստերին
• Առավելագույն սպիտակուց
• Իդեալական է դիաբետիկների համար
Հիմնական հաղթող՝ եղնիկի միս՝ երկարակյաց միս
«Սա ամենաառողջ միսն է». - ասում է Մյասնիկովը։ Եվ բացատրում է, թե ինչու.
• 2 անգամ ավելի շատ երկաթ, քան տավարի միսը
• Նվազագույն ճարպեր
• Առավելագույն սպիտակուց
• Հատուկ օմեգա թթուներ