Բժիշկ Մյասնիկովն անվանել է ամենաառողջ բանջարեղենը՝ դա բազուկը կամ նույնիսկ շաղգամը չէ

Բժիշկ Մյասնիկովն անվանել է ամենաառողջ բանջարեղենը՝ դա բազուկը կամ նույնիսկ շաղգամը չէ

Բանջարեղենն ու մրգերը պետք է լինեն յուրաքանչյուր մարդու ամենօրյա սննդակարգում։ Այս փաստը բոլորին է հայտնի։ Բայց ոչ բոլորը գիտեն, որ օգտակարության առումով իսկական չեմպիոնը կաղամբն է։ Այս մասին հայտարարել է բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը։

«Ռոսիա 1» ալիքի «Ամենակարևոր բաների մասին» հաղորդման եթերում մասնագետը նշել է, որ կաղամբը կարող է շատ տարբեր լինել՝ սպիտակ կաղամբից մինչև բրոկկոլի։ Ցանկացած խաչածաղկավոր բանջարեղեն պարունակում է բավարար քանակությամբ օգտակար նյութեր, վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ, ինչը նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։

«Իսկ ռեկորդակիրը բրոկկոլին է։ Ոչ միայն քաղցկեղից, այլեւ սրտի հիվանդությունից։ Եթե ​​ինձ խնդրեք նշել ամենաառողջ բանջարեղենը, եթե ասեք մի բան նշեմ, դա կլինի բրոկկոլին: «Ամենաթանկ բանջարեղենը», - բացատրել է բժիշկը:

Բրոկկոլին ունի հակաօքսիդանտ, հակաուռուցքային, խոլերետիկ և հակաբորբոքային հատկություններ։ Քիչ այլ բանջարեղեն կարող է պարծենալ նման փորձով: Ուստի, եթե շաբաթական 3-4 անգամ բրոկկոլի օգտագործեք, կարող եք նվազեցնել սիրտ-անոթային հիվանդությունների և շաքարախտի զարգացման ռիսկը։