Գույնը կարևոր է. ո՞ր խնձորներն են ավելի առողջարար և չեն վնասում կազմվածքին

Դիետոլոգ Անդրեյ Բոբրովսկին խոսել է խնձորի ճիշտ ընտրության մասին՝ առողջության առավելագույն օգուտ ստանալու համար։
Ըստ մասնագետի՝ խնձորի թթու և քաղցր սորտերի հիմնական տարբերությունը դրանց կալորիականությունն է։ Քաղցր խնձորներն ավելի շատ կալորիաներ են պարունակում, իսկ թթուները՝ ավելի քիչ։ Այնուամենայնիվ, այս տարբերությունն այնքան էլ էական չէ, որ ամբողջովին հրաժարեք տեսակներից որևէ մեկից:
Գաստրոէնտերոլոգ Եկատերինա Էսակովան նշել է, որ կարմիր խնձորն ավելի քաղցր է և ավելի կալորիական, իսկ կանաչ խնձորն ավելի քիչ կալորիա է և պարունակում է ավելի քիչ ֆրուկտոզա։ Դեղին խնձորն իր հերթին հարուստ է պեկտիններով, որոնք օգտակար են լյարդի և լեղապարկի համար։
Այնուամենայնիվ, ընդգծել է Էսակովան, խնձորի որոշակի սորտի օգտակարության հարցը մնում է վիճելի։ Կարևոր է հաշվի առնել ուղեկցող հիվանդությունները, սպառված խնձորի քանակը և անհատական նախասիրությունները:
Բոբրովսկին խորհուրդ է տալիս ընտրել տարբեր գույների խնձորներ՝ սննդանյութերի առավելագույն բազմազանություն ստանալու համար։ Նա նաև խորհուրդ է տալիս խնձորն ուտել կեղևով, քանի որ այն պարունակում է օգտակար տարրերի առավելագույն խտություն։
Էսակովան խորհուրդ է տալիս ուշադրություն դարձնել տեղական սեզոնային խնձորներին, որոնք միշտ ավելի առողջարար ու համեղ կլինեն, քան ներմուծվածը։