Մթերքներ, որոնք պետք է ուտի յուրաքանչյուր կին
Լավ սնվելը առողջության հիմքն է, հատկապես այն կանանց համար, որոնց օրգանիզմը կյանքի տարբեր փուլերում ունի յուրահատուկ կարիքներ՝ սկսած հորմոնալ հավասարակշռության պահպանումից մինչև ոսկորների ամրացում ու մաշկի խնամք: Էներգետիկ զգալու, հիանալի տեսք ունենալու և բազմաթիվ հիվանդություններ կանխելու համար սննդակարգում պետք է ներառել այնպիսի մթերքներ, որոնք օրգանիզմին ապահովում են կարևոր սննդանյութերով:
«RBC-Ukraine»-ը (Styler նախագիծ) պատմել է, թե ինչ հինգ հիմնական ապրանքներ պետք է լինեն յուրաքանչյուր կնոջ մենյուում:
Ընկույզներ և սերմեր
Նուշը, ընկույզը, կտավատի սերմերը կամ չիայի սերմերը իսկական սուպերմթերքներ են կանանց համար։ Դրանք հարուստ են վիտամին E-ով, մագնեզիումով և հակաօքսիդանտներով, որոնք պայքարում են ծերացման դեմ և աջակցում են հորմոնալ հավասարակշռությանը:
Ինչո՞ւ է սա կարևոր
Բարելավում է մաշկի վիճակը՝ կանխելով դրա չորացումը։
Նվազեցնում է օստեոպորոզի վտանգը մագնեզիումի շնորհիվ։
Օգնում են կայունացնել արյան շաքարի մակարդակը:
Ավելացրեք ընկույզներ ու սերմեր աղցանների, հացահատիկի մեջ կամ կերեք որպես խորտիկ (օրական 20-30 գ):
Տերեւավոր կանաչի (սպանախ, կաղամբ, ռուկոլա)
Կանաչեղենը ֆոլաթթվի, կալցիումի, երկաթի և մանրաթելերի աղբյուր է։ Ֆոլաթթուն հատկապես կարևոր է հղիություն պլանավորող կանանց համար, քանի որ այն նպաստում է պտղի ճիշտ զարգացմանը։
Ինչո՞ւ է սա կարևոր
Կալցիումի շնորհիվ աջակցում է ոսկրային համակարգին:
Երկաթի շնորհիվ նվազեցնում է անեմիայի վտանգը։
Բջջանյութի շնորհիվ բարելավում է մարսողությունը։
Ավելացրեք կանաչեղեն աղցաններին, սմուզիներին կամ որպես հիմնական ուտեստների կողմնակի գարնիր:
Հատապտուղներ (հապալաս, ազնվամորի, լոռամիրգ)
Հատապտուղները բնական հակաօքսիդանտ կոկտեյլ են, որը պայքարում է ազատ ռադիկալների դեմ, որոնք հրահրում են ծերացում: Դրանք նաև օգնում են պահպանել առողջ միզային համակարգը, ինչը կարևոր է կանանց համար:
Ինչո՞ւ է սա կարևոր
Կանխում է օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսները։
Պահպանում է մաշկի առաձգականությունը։
Բարելավում է հիշողությունն ու կենտրոնացումը։
Կերեք հատապտուղները թարմ վիճակում, ավելացրեք դրանք վարսակի ալյուրի կամ մածունի մեջ կամ օգտագործեք դրանք առողջ աղանդեր պատրաստելու համար:
Կաթնամթերք կամ այլընտրանքային մթերքներ, որոնք հարուստ են կալցիումով
Կաթը, մածունը, պանիրը կամ բուսական ծագման այլընտրանքներն (օրինակ՝ նուշի կամ սոյայի կաթը) ապահովում են ոսկորների առողջության համար անհրաժեշտ կալցիում և վիտամին D: Սա հատկապես վերաբերում է 40 տարեկանից հետո կանանց, երբ մեծանում է օստեոպորոզի վտանգը։
Ինչո՞ւ է սա կարևոր
Ապահովում են ոսկորների և ատամների ամրությունը։
Բարելավում են մկանների աշխատանքը:
Օգնում են իջեցնել արյան ճնշումը։
Օրական օգտագործեք 2-3 չափաբաժին կաթնամթերք կամ կաթնամթերքի փոխարինիչներ։