Կարմիր, դեղին, թե կանաչ. ո՞ր խնձորներն են ավելի առողջարար

Կանաչ խնձոր
Դրանք իսկապես ավելի քիչ ալերգեն են, քանի որ, ի տարբերություն կարմիրի և դեղինի, չեն պարունակում բետա-կարոտինային պիգմենտներ, որոնք կարող են ալերգեն լինել։
Բացի այդ, կանաչ խնձորն ունի շատ ավելի քիչ շաքար և ավելի քիչ կալորիաներ, ինչը նրանց ավելի առողջ է դարձնում շաքարային դիաբետով հիվանդների և նրանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհարել: Բացի այդ, կանաչ խնձորն ավելի շատ վիտամին C ունի, քան վառ գույնի սորտերը: Նրանք նաև պարունակում են ավելի շատ երկաթ, ինչը նշանակում է, որ դրանք ավելի արդյունավետ են անեմիայի կանխարգելման համար:
Դեղին խնձոր
Դրանք իրենց կազմով նման են կանաչներին։ Կարող է թվալ, որ միակ տարբերությունն այն է, որ դեղին խնձորները պարզապես ավելի քիչ թթու են, բայց դա, իհարկե, ամենը չէ։
Դեղին խնձորը պարունակում է շատ պեկտին, որն օգնում է նվազեցնել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, խթանում է աղիների շարժունակությունը, «սնուցում» է օգտակար աղիքային միկրոֆլորան և արդյունավետորեն հեռացնում տոքսինները մարմնից: Բացի այդ, դեղին խնձորներն օգնում են նորմալացնել լեղու արտազատումը և հոգ տանել լյարդի առողջության մասին։
Կարմիր խնձոր
Որքան պայծառ է պտուղը, այնքան ավելի շատ բետա-կարոտին է պարունակում: Ինչու՞ մեզ պետք է բետա-կարոտին: Այն հակաօքսիդանտ է, որը պաշտպանում է բջիջները ազատ ռադիկալների վնասից և կանխում վաղ ծերացումը և բազմաթիվ հիվանդությունների զարգացումը: Այսպիսով, մասնագետները բետա-կարոտինը կապում են միզապարկի, բերանի խոռոչի, կոկորդի, թոքերի, կրծքագեղձի, կերակրափողի և հաստ աղիքի քաղցկեղի ռիսկի նվազեցման հետ: Բետա-կարոտինը նաև օգտակար է աչքերի և ուղեղի աշխատանքի համար, այն արագացնում է վերականգնումը, բարելավում է իմունիտետը և պաշտպանում է մաշկը արևից: