Ինչ մթերքներ չի կարելի միասին ուտել

Ինչ մթերքներ չի կարելի միասին ուտել

 

Մթերքների ճիշտ համադրությունը ճիշտ սնվելու հիմնական սկզբունքն է։ Որոները  հանգեցնում են մեր առողջության համար տհաճ հետեւանքների։ Օրգանիզմը բարդ համակարգ է, և մթերքների մեկ խումբը մարսելու համար պետք է մի քանի բարդ գործընթացներ սկսել։ Կան անցանկալի համակցություններ, որոնք կարող են խաթարել ձեր մարսողության սահուն աշխատանքը, ինչը կհանգեցնի ստամոքսի խնդիրների, գաստրիտների և ծանրության զգացողության։ Մենք ձեզ կպատմենք սննդամթերքի ամենավնասակար համակցությունների մասին, որոնցից ավելի լավ է խուսափել:

 

Վարունգ և լոլիկ

Զարմացա՞ք: Պարզվում է, որ այս համադրությունը բոլորովին լավ չէ մեր ստամոքսի համար։ Վարունգն իր կազմով ալկալային մթերք է, մինչդեռ լոլիկը թթվային է։ Մինչ ստամոքսում թթու է արտազատվում վարունգը մարսելու համար, լոլիկը սկսում է խմորվել: Ուստի առողջ թվացող աղցանի նույնիսկ մեկ չափաբաժինը կարող է հանգեցնել փքվածության և այլ տհաճ հետևանքների։

Կարտոֆիլ և միս

Ահա ևս մեկ հիասթափություն։ Կարծես թե կարտոֆիլը բանջարեղեն է, ինչը նշանակում է, որ այն պետք է համակցվի կենդանական սպիտակուցի հետ։ Բայց դա այնքան էլ այդպես չէ: Միսը և կարտոֆիլը մարսելու համար անհրաժեշտ են տարբեր տեսակի մարսողական ֆերմենտներ: Ուստի այս համադրությունը ձեզ ոչ միայն ծանրության հսկայական զգացում կպարգեւի, այլեւ կհանգեցնի մարսողական խանգարումների։ Ուստի խորհուրդ ենք տալիս հրաժարվել այս դասական ուտեստից կամ կարտոֆիլը փոխարինել  բուսական աղցանով։

Կաթ և շիլա/շիլաներ

 

Ավելի լավ է կաթ խմել առանձին և խուսափել ցանկացած համակցություններից, քանի որ այն պարունակում է սպիտակուցներ, որոնք վատ են մարսվում այլ սպիտակուցների կամ ալյուրի հետ միասին։ Ընդհանուր առմամբ, կաթով շիլան լավագույն ընտրությունը չէ, հատկապես եթե առողջ ապրելակերպ եք վարում

Յոգուրտ և միրգ

Եթե ​​մածունով համեմված մյուսլին համեղ է և օգտակար, ապա մածունի հետ խառնած միրգը համեղ, բայց բավականին վնասակար համադրություն է։ Բանն այն է, որ յոգուրտը պարունակում է բազմաթիվ բակտերիաներ, որոնք արձագանքում են մրգերի շաքարի հետ, ինչը հանգեցնում է տոքսինների առաջացմանը։ Ուստի ավելի լավ է ընտրել պարզ յոգուրտներ՝ առանց հավելումների, իսկ ավելի քիչ տխուր դարձնելու համար դրանց վրա մի քիչ չամիչ կամ մեղր ավելացնել։

Գազավորված հյութեր  և բուրգեր

Դե, գոնե այստեղ ամեն ինչ պարզ է։ Գազավորված հյութերը բուրգերի հետ համատեղ կրկնակի հարված կհասցնի ձեր լյարդին և միևնույն ժամանակ ավելորդ մի քանի սանտիմետր կավելացնի գոտկատեղին։ Ու նաեւ ծանրություն ստամոքսում, այրոց, փքվածություն...