Բացահայտվել են դիաբետիկների համար ցածր ածխաջրերով դիետայի առավելությունները

Շվեդիայի Գյոթեբորգի համալսարանի գիտնականները բացահայտել են 1-ին տիպի շաքարախտով անձանց համար չափավոր ցածր ածխաջրերով դիետայի առավելությունները: Հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են The Lancet Regional Health - Europe ամսագրում:
Հետազոտողները վերլուծել են ինսուլինակախված շաքարախտով 54 մեծահասակների տվյալները, որոնք պատահականորեն նշանակվել են ավանդական սննդակարգի կամ չափավոր ցածր ածխաջրերի դիետայի: Երկու դիետաները ներառել են բանջարեղեն, ածխաջրերի մանրաթելերով հարուստ աղբյուրներ, չհագեցած ճարպեր, ընկույզներ, սերմեր և հատիկաընդեղեն: Արյան գլյուկոզայի մակարդակը 16 շաբաթվա ընթացքում գրանցվել է 15 րոպեն մեկ:
Նրանք պարզել են, որ ցածր ածխաջրերով դիետա պահող մասնակիցներն ավելի շատ ժամանակ են անցկացրել գլյուկոզայի թիրախային միջակայքում, որում պետք է լինեն 1-ին տիպի շաքարախտ ունեցող մարդիկ: Թիրախային տիրույթում ժամանակի ավելացումը միջինում կազմել է օրական 68 րոպե՝ համեմատած ավանդական սննդակարգի հետ: