Բժիշկն անվանել է երեխաների համար նախատեսված նրբաբլիթների ամենաառողջ միջուկները

Բժիշկն անվանել է երեխաների համար նախատեսված նրբաբլիթների ամենաառողջ միջուկները

Փոքր երեխաները հազվադեպ են ընկալում միջուկը որպես նրբաբլիթի կարևոր բաղադրիչ և ավելի հաճախ նախընտրում են ուտել առանց հավելումների։ Եթե ​​այս տարբերակը ձանձրալի է թվում, ապա ավելի լավ է ընտրել որոշակի լցոնումներ։

Այս մասին Газета.Ru-ին ասել է Սանկտ Պետերբուրգի  կլինիկայի մանկական առաջատար գաստրոէնտերոլոգ, մանկաբույժ Դարիա Մարկովան։

«Պետք է նախապատվությունը տալ մեկ բաղադրիչից պատրաստված մոնո միջուկներին, օրինակ՝ թթվասերին։ Քաղցր նրբաբլիթների համար հարմար է խտացրած կաթը կամ ջեմը։ Մյուս տարբերակներն են՝ խաշած միսը, ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռը և  եփած ձուն։ Դուք միանշանակ չպետք է ձեր երեխային թթու վարունգով և շատ համեմունքներով բլիթներ առաջարկեք: Հիշեք՝ նրբաբլիթներն ինքնին ճարպային արտադրանք են: Եթե ​​դրանք համադրեք այլ յուղոտ մթերքների՝ մայոնեզի, կարմիր ձկան կամ խավիարի հետ, երեխայի համար շատ դժվար կլինի մարսել նման ուտեստը»,- ասել է Դարիա Մարկովան։