Ի՞նչ կլինի, եթե ուտեք երեկվա ձուն. պատասխանել են սննդաբանները

Շատ տնային տնտեսուհիներ վստահ են, որ եթե երեկվանից մնացած ձուն ուտեք, ոչ մի վատ բան չի լինի։ Արդյո՞ք դա իսկապես այդպես է, պատասխանել է դիետոլոգ Միխայիլ Գինզբուրգը և Լենինգրադի մարզի գլխավոր սննդաբան Նադեժդա Զուբարևան։
Սննդաբան Միխայիլ Գինզբուրգը նշել է, որ տնային տնտեսուհիների՝ մի քանի օր առաջ ձուն եփելու սովորությունը վնասակար է, և դա անելու կարիք չկա։ Փորձագետի խոսքով՝ եփած ձուն պետք է անմիջապես ուտել, իսկ մեկ շաբաթվա ընթացքում այն ուտելն անընդունելի է։ Ամենաշատը, որ կարող եք անել, հաջորդ օրը ձվերն ուտելն է, բայց միայն այն դեպքում, եթե դրանք այս ամբողջ ընթացքում պահվել են սառնարանում։
Հնացած արտադրանքը կարող է թունավորումներ առաջացնել, քանի որ ձվերը երկար ժամանակ չեն կարող պահվել, դրանք արագ փչանում են, հատկապես, եթե երկար ժամանակ տաք են պահվում: Խոհարարության մեթոդ ընտրելիս պետք է նախապատվությունը տալ պինդ խաշած ձվերին կամ ձվածեղին։
«Խաշած ձուն վատ ուտեստ է, տապակման ընթացքում այնպիսի նյութեր են արտանետվում, որոնք կարագացնեն ծերացման գործընթացը։ Ձվածեղն առողջ սնվելու առումով մի քիչ ավելի մեծ պոտենցիալ ունի, այն կարելի է պատրաստել նվազագույն քանակությամբ ձեթով, իսկ ուտեստն ավելի ֆունկցիոնալ դարձնել»,- պարզաբանել է բժիշկը։