Բրոկկոլիի օգտագործումը նվազեցնու՞մ է քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը

Իսպանիայի Սնուցման ակադեմիայի գիտնականները և հետազոտական թիմի դիետոլոգները պարզել են, որ բրոկկոլիի սպառման ավելացումը կարող է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը սուլֆորաֆան և միրոսինազ հակաօքսիդանտների շնորհիվ: Հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են Nutrients ամսագրում:
Նոր հետազոտության վրա աշխատելու ընթացքում գիտնականները վերլուծել են մի քանի տասնյակ նախկինում հրապարակված գիտական հոդվածներ՝ կապված բրոկկոլիի օգտագործման տարբեր մակարդակների և քաղցկեղի տարբեր տեսակների զարգացման հավանականության հետ:
Մետա-վերլուծությունը ցույց է տվել, որ սննդակարգում այս արտադրանքի փոքր մասը կապված է քաղցկեղի ավելի բարձր տարածվածության հետ: Գիտնականները պարզաբանել են, որ հազվադեպ նշանակում է սպառում շաբաթական մեկից մինչև ամիսը երեք անգամ։ Բրոկկոլիի կանոնավոր օգտագործումը (շաբաթական մի քանի անգամ) կապված է քաղցկեղի զարգացման հավանականության նվազեցման հետ: Այնուամենայնիվ, այս շահավետ ազդեցությունների մեխանիզմների վերաբերյալ տեղեկատվության բացակայության պատճառով այս արդյունքները սահմանափակ վիճակագրական նշանակություն ունեցան: