Դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը, օգնում քաղցկեղի կանխարգելմանը. որո՞նք են նեկտարինի և դեղձ օգուտները

Ո՞րն է տարբերությունը նեկտարինի և դեղձի միջև:
Նեկտարիններն ունեն ավելի խիտ, քաղցր կեղև և պարունակում են ավելի շատ շաքար և կալորիա: Դեղձն ունի 39 կկալ 100 գ-ում, իսկ նրա նեկտարինը՝ 44 կկալ 100 գ-ում, ունի նաև վիտամին A, երկաթ, կալիում, մագնեզիում և բետա-կարոտին։ Տարբերությունը մեծ չէ, բայց, այնուամենայնիվ, նեկտարինն ավելի առողջարար է, քան դեղձը: Դե, եթե դուք չեք վախենում կալորիաներից:
Նեկտարինները ավելի լավ են պահվում: Նրանց հարթ մաշկը ավելի կոշտ է, քան դեղձինը և ավելի դժվար է վնասել, հետևաբար, երբ դեղձը կնճռոտվում է և կորցնում իր տեսքը, նեկտարինը կշարունակի մնալ թարմ:
Դեղձի և նեկտարինի օգտակար հատկությունները
Ե՛վ դեղձը, և՛ նեկտարինը հարուստ են շաքարով և բջջանյութով, ուստի դրանք արագ հագեցնում են ձեր քաղցը և լցնում էներգիայով։ Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ կալիում, երկաթ, ֆոսֆոր, մագնեզիում, ֆտոր, A, C, B, E, K, PP վիտամիններ, հակաօքսիդանտներ, պեկտիններ և օրգանական թթուներ։ Այս բաղադրությունը օգնում է կանխել անեմիան, սրտանոթային համակարգի հիվանդությունները և օգնում է ազատվել սթրեսից։
A, C և E վիտամիններն օգնում են պահպանել մաշկի երիտասարդությունը և կանխում են տարիքային բծերը: Դեղձի և նեկտարինի մեջ պարունակվող հակաօքսիդանտները պաշտպանում են բջիջները ազատ ռադիկալների ազդեցությունից, դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը և ծառայում են քաղցկեղի կանխարգելմանը։
Այս մրգերը նաև օգնում են օրգանիզմից հեռացնել ավելորդ հեղուկն ու տոքսինները, բարձրացնում են իմունիտետը և բարելավում մարսողությունը: Դեղձն ու նեկտարինը խորհուրդ են տրվում հղիներին (եթե ալերգիա չկա)՝ տոքսիկոզի ախտանիշները թեթևացնելու համար։
Վնասը և հակացուցումները
Ե՛վ դեղձը, և՛ նեկտարինը կարող են ալերգիա առաջացնել: Բայց խոսքը հիմնականում թարմ մրգերի և կեղևի մասին է։ Շատ ալերգիա ունեցողներ ուտում են այս մրգերը պահածոյացված կամ ուղղակի առանց կեղև որևէ խնդրի։ Մինչև մեկ տարեկան երեխաներին ավելի լավ է թարմ դեղձ կամ նեկտարին չտալ։ Բայց խյուսն ու հյութերը հնարավոր են յոթերորդ ամսից։
Դեղձն ու նեկտարինը հակացուցված են շաքարախտի և գիրության դեպքում։ Բացի այդ, նրանք, ովքեր խնդիրներ ունեն լեղապարկի հետ կամ փորլուծության հակում ունեն, չպետք է ուտեն դրանք։