Ինչու՞ է եգիպտացորենը վտանգավոր առողջության համար և ո՞ւմ է այն հակացուցված

Եգիպտացորենի օգտակար հատկությունները բազմաթիվ են։ Այս հացահատիկը համարվում է ամենացածր կալորիականություն ունեցող մթերքներից մեկը։ Այն ունի շատ օգտակար նյութեր, որոնք հիմնականում հանդիպում են հում ձավարեղենի կամ շոգեխաշած հացահատիկի մեջ։
Եգիպտացորենի օգտակար հատկությունները.
հարուստ է մանրաթելերով;
վերացնում է ավելորդ խոլեստերինը;
նորմալացնում է սեռական հորմոնների արտադրությունը.
կատարում է հակադեպրեսանտների գործառույթ,
արդյունավետորեն պայքարում է տոքսիկոզի դրսևորման դեմ և խթանում է լակտացիան կերակրող մայրերի մոտ.
կանխում է հաստ աղիքի պատերի քաղցկեղի բջիջների զարգացումը.
նպաստում է լյարդի և լեղապարկի մաքրմանը.
Բայց չնայած բոլոր օգուտներին, եգիպտացորենը նաև վնասներ է բերում: Ուստի որոշ մարդիկ պետք է զգուշանան դրանց սպառումից:
խթանում է արյան մակարդման գործընթացը՝ գերհագեցելով այն վիտամին K-ով-դա կարող է հանգեցնել արյան խցանումների առաջացմանը.
շատ ծանր սնունդ է մարդու օրգանիզմի համար՝ նպաստում է գազերի առաջացմանը, ինչը հաճախ հանգեցնում է փքվածության։
Ո՞ւմ է կտրականապես հակացուցված է եգիպտացորենը.
մարդիկ, ովքեր տառապում են թրոմբոֆլեբիտից, թրոմբոզից կամ վարիկոզից;
ստամոքսի կամ տասներկումատնյա աղիքի խոցերի սրմամբ հիվանդներ.
ալերգիա ունեցող մարդիկ