Տանձի հյութի օգտակար հատկությունները

Տանձից պատրաստված հյութը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար միկրոէլեմենտներ և վիտամիններ, մինչդեռ էներգետիկ արժեքը ցածր է։
Ինչու է դա օգտակար:
Այն դրական է ազդում բոլոր օրգանական համակարգերի վրա, ամրացնում է առողջությունը և բարելավում ինքնազգացողությունը՝
էներգիայի վերականգնում և բարեկեցության բարելավում;
ազատում խարամների և ազատ ռադիկալներից;
մարսողական համակարգի կարգավորում;
սրտի և արյան անոթների ամրապնդում;
հելմինթիկ հիվանդությունների և մարսողական տրակտի վարակների կանխարգելում;
քաղցկեղի զարգացման կանխարգելում;
արյան ճնշման նորմալացում;
իմունային համակարգի ամրապնդում
Բուսաբանները խորհուրդ են տալիս օրական օգտագործել առնվազն 600 մլ թարմ տանձի հյութ։ Նույնիսկ ավելի օգտակար կլինի, եթե դրան մի քիչ մեղր ավելացնեք։ Սա թույլ է տալիս կանխել արտազատման համակարգի հիվանդությունների զարգացումը։ Այն անփոխարինելի է վահանաձև գեղձի հիվանդություններով տառապող մարդկանց համար։
Գաստրիտի և խոցերի դեպքում խորհուրդ է տրվում խմել մեկ բաժակ միջուկով ըմպելիք՝ առավոտյան դատարկ ստամոքսին։ Խորհուրդ է տրվում երեխաներին տալ ջրով նոսրացված։
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս կոկորդի հիվանդությունների դեպքում մեղրով խմել։ Մարդիկ, որոնք ստիպված են հավատարիմ մնալ սննդակարգին, պետք է խմեն մեկ բաժակ ուտելուց մեկ ժամ հետո։