5 պատճառ՝ ինչու է մեզ պետք կոճապղպեղը

Հաճախակի սրտխառնոց
Կոճապղպեղի ամենատարածված օգտագործումը սրտխառնոցն անցկացնելն է: Դա պայմանավորված է նրանով, որ կոճապղպեղը պարունակում է բաղադրիչներ, որոնք օգնում են արգելափակել ստամոքսի ընկալիչները, որոնք կարող են առաջացնել սրտխառնոց և փսխում:
Մարսողական խնդիրներ
Այն նաև հեշտացնում է սննդի մարսողությունը: Դա պայմանավորված է նրանում պարունակվող gingerol նյութով, որն արագացնում է նյութափոխանակությունը 15%-ով։ Ի դեպ, սա օրական մոտ 400 կալորիա է։ Ի դեպ, այս նյութը նաև արագացնում է արյան շրջանառությունը և ինքնին կոճապղպեղին դառը համ է հաղորդում։
Ամրացնում է իմունային համակարգը
Կոճապղպեղն իր հակամանրէային և հակաբորբոքային հատկությունների շնորհիվ օգնում է պաշտպանվել վարակներից:
Նվազեցնում է ցավի զգացումը
Ինչպես նշվեց վերեւում, կոճապղպեղը հակաբորբոքային հատկություն ունի։ Սա հատկապես կարևոր է, եթե ձեր մարմնում ցավ ունեք: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ հոդերի հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդկանց մոտ նվազել են պրոբորբոքային ցիտոկինների մակարդակը: Սա սպիտակուցների խումբ է, որոնք պատասխանատու են հոդերի շարժման կարգավորման համար։
Նվազեցնում է խոլեստերինի և արյան շաքարի մակարդակը
Այն կարող է նաև նվազեցնել խոլեստերինի և արյան շաքարի մակարդակը: Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ կոճապղպեղը նպաստում է մկանային բջիջներում գլյուկոզայի կլանմանը և կարգավորում ինսուլինի արտադրությունը: