Բժիշկ Մյասնիկովն անվանել է այն մթերքները, որոնք կանխում են օրգանիզմի «ժանգոտումը»

Բժիշկ Մյասնիկովն անվանել է այն մթերքները, որոնք կանխում են օրգանիզմի «ժանգոտումը»

Շատ մարդիկ ցանկանում են հնարավորինս երկար առողջ մնալ և իրենց տարիքից երիտասարդ տեսք ունենալ: Դա հնարավոր է, եթե ճիշտ սնվեք և լավ ֆիզիկական մարզավիճակ պահպանեք:

Միաժամանակ մարմինը պետք է ստանա իրեն անհրաժեշտ բոլոր նյութերը, այդ թվում՝ պոլիֆենոլները։ Սրանք օրգանական միացություններ են, որոնք առկա են բուսական մթերքներում: Նրանք պատասխանատու են նրա համի և գույնի համար։

Ինչպես ասաց բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը «Россия 1» հեռուստաալիքի իր հեղինակային հաղորդման եթերում, պոլիֆենոլները գործում են նաև որպես պրոբիոտիկներ և հակաօքսիդանտներ, ուստի այդ օգտակար նյութեր պարունակող մթերքները զգալիորեն բարելավում են կյանքի որակը և երկարացնում այն։

Շատ հեշտ է որոշել, թե որ մթերքներն են պարունակում պոլիֆենոլներ՝ սրանք բոլորը բանջարեղեն և մրգեր են: Ընդ որում, դրանցում առկա օգտակար նյութերը տարբեր են, դա կախված է գույնից։

Երկարակյացների համար ամենահարմար մթերքը, բժիշկը նշեց, որ խաղողն է։ Դրա շնորհիվ օրգանիզմը «չի ժանգոտի», իսկ սրտի կաթվածի և ինսուլտի վտանգը կվերանա։

Երկար ապրելու համար հարկավոր է պարբերաբար ընկույզ ուտել։ Օրական մոտ մեկ բուռ: Բժիշկը նաև խորհուրդ է տվել խմել 2-3 բաժակ սուրճ, քանի որ այս ըմպելիքը, ըստ նրա, լյարդի քաղցկեղի հիանալի կանխարգելիչ է։