Բժիշկ Մյասնիկովը համեմատել է թռչնամիսն ու տավարի միսը. որն է ավելի լավ

Թռչնամսի և տավարի մսի միջև ընտրություն կատարելիս մարդիկ հաճախ մտածում են կալորիաների և առողջության համար օգտակար հատկությունների մասին։
«Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի «Դոկտոր Մյասնիկով» հաղորդման եթերում սրտաբան, Բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը նշել է, որ թռչնամիսը, մասնավորապես՝ հավի միսը, համարվում է ավելի դիետիկ տարբերակ։
Այն հարուստ է սպիտակուցներով և պարունակում է ավելի քիչ ճարպ, ինչը այն դարձնում է ժողովրդականություն վայելող նրանց շրջանում, ովքեր հետևում են իրենց կազմվածքին։ Այս հատկությունների շնորհիվ թռչնամիսը հաճախ դառնում է առողջ սննդակարգի հիմքը։
Տավարի միսը, մյուս կողմից, հայտնի է իր հարուստ համով և միկրոէլեմենտների բարձր պարունակությամբ։ Այն երկաթի, ցինկի և B վիտամինների հիանալի աղբյուր է։
Այս տարրերը նպաստում են էներգիայի աճին և ամրապնդում են իմունային համակարգը։ Սակայն, իր բարձր կալորիականության և ճարպի պարունակության պատճառով, տավարի մսի օգտագործումը պետք է լինի չափավոր։
«Կարծիք կա, որ ամենաառողջ միսը հավի միսն է։ Ինչո՞ւ։ Որովհետև այնտեղ ավելի քիչ կենդանական ճարպ և կալորիա կա։ Բայց չեմ կարող ասել, որ այն այնքան հարուստ է, որքան, ասենք, տավարի միսը։ Եթե այն ուտեք ողջամիտ քանակությամբ, կարող եք հավի միս ուտել ամեն օր, և սա կարելի է ասել օրը մեջ», - ընդգծել է Մյասնիկովը։