Յուրահատուկ բանջարեղեն. սննդաբանը խոսել է բողկի անհայտ օգուտների մասին

Բողկը շատ առողջարար սեզոնային բանջարեղեն է։ Կարելի է հենց այդպես էլ ուտել, ավելացնել տարբեր աղցանների։ Շատերին դուր չի գալիս բողկի համը դրա դառնության պատճառով, բայց այս բույսը փորձելու և սիրելու լավ պատճառ կա:
Ինչպես հիշեցրել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան, բողկը խաչածաղկավոր բանջարեղեն է, որը պարունակում է մեծ քանակությամբ անտոցիանին և հակաօքսիդանտներ։ Այս նյութերը կարող են պաշտպանել ԴՆԹ-ն ոչնչացումից։
Այսպիսով, եթե օրգանիզմում հանկարծ սկսի զարգանալ ուռուցքաբանական հիվանդություն, ապա բողկի կանոնավոր օգտագործումից բխող օգտակար տարրերը պարզապես թույլ չեն տա չարորակ ուռուցքի աճը, ավելին, կսկսեն դրանում ինքնաոչնչացման գործընթացը, բացատրել է Ելենա Սոլոմատինան։ Բողկը պարունակում է նաև շատ բետա-կարոտին, B խմբի վիտամիններ, ֆոլաթթու, կալիում, մագնեզիում և օրգանական յուղեր։ Ուստի այս բանջարեղենը կօգնի ազատվել սթրեսից, բարելավել մարսողությունը, բարելավել սրտի աշխատանքը, բարելավել արյան անոթների վիճակը և կանխել հիպերտոնիկ ճգնաժամերը, ասել է բժիշկը Evening Moscow հրատարակությանը տված հարցազրույցում։