4 մթերք, որոնք չի կարելի տաքացնել, կավելանա քաղցկեղածին նյութերի քանակը

4 մթերք, որոնք չի կարելի տաքացնել, կավելանա քաղցկեղածին նյութերի քանակը

Սննդաբան Օլգա Չուգունովան նշել է այն ապրանքները, որոնք ավելի լավ է չտաքացնել եփելուց հետո: Դրա պատճառով նրանք ոչ միայն կորցնում են իրենց համը, այլեւ կարող են վնասակար դառնալ առողջության համար։ Այս մասին գրում է msk1.ru-ն։

Նախ՝ սա բրոկկոլին է, որը խորհուրդ չի տրվում երկար եփել, առավել ևս՝ տապակել։ Բանջարեղենը չի կորցնի իր հարուստ ֆլավոնոիդ հակաօքսիդանտների բաղադրությունը, եթե այն շոգեխաշվի: Արտադրանքի տաքացումը կհանգեցնի նրան, որ այն կկորցնի իր օգտակար հատկությունների և նյութերի մինչև 97%-ը:

Կարտոֆիլը նույնպես անհրաժեշտ է միանգամից տապակել։ Բանն այն է, որ դրա բաղադրության մեջ ներառված օսլան տաքացնելիս քայքայվում է, օգտակար նյութերը անհետանում են, իսկ սննդային արժեքը հասցվում է զրոյի։ Ճարպերի պատճառով յուրաքանչյուր նոր տաքացման հետ կարտոֆիլում կավելանա քաղցկեղածին նյութերի քանակը։ Եթե ​​պատրաստի արտադրանքը չափազանց երկար է պահվում սենյակային ջերմաստիճանում, ապա դրա մեջ կարող են զարգանալ բոտուլիզմ առաջացնող բակտերիաներ։

Նույնը հավի հետ է: Որքան հաճախ տաքացնեք, այնքան քիչ օգտակար բաներ կմնա։ Շատ ավելի առողջարար կլիներ միսը սառը ուտել, օրինակ՝ սենդվիչ պատրաստելը։

Սունկը նորից տաքացնելիս, ինչպես հավի մսի դեպքում, փոխվում է սպիտակուցի կառուցվածքը, ինչը հանգեցնում է փքվածության և մարսողության հետ կապված խնդիրների։