Բժիշկը նշել է չորս մթերք, որոնք կնվազեցնեն քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Բժիշկը նշել է չորս մթերք, որոնք կնվազեցնեն քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Հատապտուղների, ձավարեղենի, ընկույզների, սերմերի և ձկան օգտագործումը կօգնի նվազեցնել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը. ասվում է բրիտանական Express-ի գրառման մեջ:

Մասնագետը պարզաբանել է, որ բորբոքման տարածումը կանխող մթերքները կօգնեն կանխել քաղցկեղի զարգացումը։

Օրինակ՝ հատապտուղները պարունակում են մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտներ։

Ձկները, ինչպիսիք են սաղմոնը, սկումբրիան և սարդինան, պարունակում են օմեգա-3 ճարպաթթուներ, որոնք նույնպես դադարեցնում են բորբոքումը։ Այս առումով բժիշկը խորհուրդ է տալիս շաբաթական առնվազն 1 անգամ ուտել 100-120 գրամ ձուկ։

Ինչպես հատապտուղները, ընկույզը, նուշը, սերմերը և կտավատի սերմերը պարունակում են հակաօքսիդանտներ, ինչպես նաև առողջ ճարպեր: Վերջապես, ամբողջական ձավարեղենը լի է բջջանյութով, այդ իսկ պատճառով դրանք նաև օգնում են նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը: