Սուրճը կարող է պաշտպանել երկու անբուժելի հիվանդություններից․ սենսացիոն բացահայտում իտալացի նյարդաբանների կողմից

Սուրճը բուժիչ ազդեցություն ունի. Այս եզրակացության են եկել իտալացի նյարդաբանները։ Էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան իր Telegram ալիքում կիսվել է հետազոտության արդյունքներով։ Այսպիսով, իտալացի նյարդաբանները պարզել են, որ կոֆեինը և սուրճի այլ ակտիվ բաղադրիչները բարելավում են շարժիչ հմտությունները և օգնում հաղթահարել սթրեսը: Եթե երկարաժամկետ նայենք, ապա խոսքը գործնականում նյարդային համակարգի փրկության մասին է,- նշել է էնդոկրինոլոգը։ Այս ըմպելիքի կանոնավոր օգտագործման դեպքում զգալիորեն նվազում է հիվանդությունների ռիսկը, որոնք այժմ համարվում են անբուժելի:
Neural Regeneration Research ամսագրում հրապարակված ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ եթե դուք կանոնավոր կերպով սուրճ խմեք ճիշտ չափաբաժիններով, ապա Ալցհեյմերի հիվանդության ռիսկը կարող է կրճատվել 65%-ով, իսկ Պարկինսոնի հիվանդությամբ՝ 29%-ով։ Միևնույն ժամանակ, կարևոր է հիշել, ընդգծել է Զուխրա Պավլովան, որ չափավորությունը պետք է պահպանվի։ Մեծ քանակությամբ այս ըմպելիքը կարող է վնասակար լինել։
«Սա ամենևին չի նշանակում, որ այժմ պետք է լիտրերով սուրճ խմել։ Սուրճի չափից ավելի օգտագործումը կապված է սրտանոթային հիվանդություններից մահացության բարձրացման հետ»,- հիշեց բժիշկը։