Հակատարիքային և հոդերի պահպանման միջոց. մանր կարմիր լոբու օգուտներն ու վնասները

Հակատարիքային և հոդերի պահպանման միջոց. մանր կարմիր լոբու օգուտներն ու վնասները

Փոքր կարմիր լոբի: Այն Եվրոպա է եկել Կենտրոնական Ամերիկայից՝ եգիպտացորենի հետ միաժամանակ, և, ըստ դիետոլոգների, կարմիր լոբին ամենաառողջարար մթերքների տասնյակում է։ Դա կարմիր լոբին է, որը պարունակում է ամենաշատ սպիտակուցներ և ածխաջրեր, և նրանց քաղցր մսային համը ճաշատեսակներին տալիս է հատուկ հարստություն և հագեցածություն:

Լոբին պահպանում է իր բոլոր օգտակար և բուժիչ հատկությունները ջերմային մշակման և նույնիսկ պահածոյացման ժամանակ։

Ինչու՞ են փոքր կարմիր լոբին լավ հոդերի համար:

Արթրիտի համար նախատեսված դիետան պետք է ներառի լոբազգիներ շաբաթական առնվազն երկու անգամ: Դա կարող է լինել կարմիր կամ սև լոբի, պինտո լոբի, սիսեռ կամ ոլոռ: Նման մթերքները պարունակում են մեծ քանակությամբ սննդային մանրաթելեր, մագնեզիում, ցինկ, երկաթ, ֆոլաթթու, կալիում և սպիտակուց։ Բայց հենց կարմիր լոբին է հատկապես հարուստ ծծումբով. այս նյութն անհրաժեշտ է արթրիտի և ռևմատիզմի թեթևացման, ինչպես նաև աճառային հյուսվածքի կառուցվածքներին աջակցելու համար։

Ծծումբը նաև օգնում է արագացնել օրգանների և հյուսվածքների վերականգնումը ֆիզիկական վնասվածքներից կամ հիվանդություններից հետո և ակտիվացնում է բնական կոլագենի սինթեզը:

Լոբիները պարունակում են մեծ քանակությամբ բնական հակաօքսիդանտներ և համարվում են սպիտակուցի էժան աղբյուր, որն անհրաժեշտ է առողջ մկանների համար: Դրա պարունակած օգտակար նյութերից մեկն ազդում է սպիտակուցի C-ռեակտիվության վրա, ինչը այս մթերքն անփոխարինելի է դարձնում արթրիտի դեպքում։ 

Այնուամենայնիվ, չնայած օգտակարությանը, լոբազգիների, այդ թվում՝ հասուն կարմիր լոբիների օգտագործումը պետք է չափավոր լինի: Ավելի լավ է զգույշ լինել այն սննդակարգում ներառելուց առաջ։ Քանի որ, օրինակ, հոդատապային արթրիտով լոբազգիները կարող են նպաստել հոդերի մեջ աղերի կուտակմանը և բորբոքման զարգացմանը: