Որքա՞ն հաճախ կարելի է նախաճաշին կաթնաշոռ ուտել․ բժշկի կարծիքը

Որքա՞ն հաճախ կարելի է նախաճաշին կաթնաշոռ ուտել․ բժշկի կարծիքը

Կաթնաշոռը կարող է և պետք է ներառվի սննդակարգում, եթե հակացուցումներ չկան։ Սակայն սրտաբան Ալեքսանդրա Զախովաեւան պարզաբանել է, որ այդ մթերքներն անհրաժեշտ է ուտել օրվա որոշակի ժամերին։ Կաթնամթերքը պարունակում է ճարպաթթուներ, վիտամիններ, հանքանյութեր, սպիտակուցներ և այլ միկրոտարրեր։ Բժիշկները վստահ են, որ կաթնաշոռը, ինչպես մյուս կաթը, ավելի լավ է օգտագործել օրվա առաջին կեսին. այս պահին կաթի սպիտակուցն ավելի հեշտ է ներծծվում օրգանիզմի կողմից:

Սակայն ուշ գիշերային խորտիկները կարող են հանգեցնել առավոտյան այտուցների՝ կաթնաշոռի մեջ նատրիումի առկայության պատճառով: Բացի այդ, կաթնաշոռը ինսուլինի բարձր ինդեքսով մթերք է, որն առաջացնում է ինսուլինի և արյան շաքարի բարձրացում:

«Ցանկացած կաթնամթերք պարունակում է կաթի պրոտեին, որն ավելի հեշտ է մարսվում մինչև 16 ժամ»,- ասել է բժիշկ Փիթերի զրուցակիցը։

Մասնագետը նշել է, որ կաթնաշոռն իդեալական է նախաճաշի համար։ Այն կվերահսկի ախորժակը, և օրգանիզմը արտադրանքից կստանա ամինաթթուների անհրաժեշտ չափաբաժինը։ Օգուտները մեծացնելու համար կարող եք ձեր ափսեի մեջ ավելացնել որոշ ընկույզներ, հատապտուղներ կամ մրգեր, բացառությամբ ցիտրուսային մրգերի, բանանի և խաղողի: Այնուամենայնիվ, ամեն օր կաթնաշոռ չի կարելի ուտել, շաբաթական 2-3 անգամ բավական է, եզրափակել է Զախովաևան։