Վտանգավոր ապրանք է անվանվել. ո՞ր կանաչեղենն է ավելի լավ սահմանափակել սննդակարգում

Գերմանացի բուսաբան գիտնականները Botanische Sondergarten Wandsbek-ից միանգամայն անսպասելի տեսակետ են հայտնել այն մասին, որ մաղադանոսը կարող է վտանգավոր լինել առողջության համար։ Չնայած այն վաղուց դասակարգվել է որպես սուպերմթերք, այն գլխավորել է ամենավտանգավոր բույսերի ցուցակը: Նրանք դա բացատրել են նրանով, որ մաղադանոսը, որպես երկամյա բույս, կարող է առողջության համար վտանգավոր դառնալ տնկելուց հետո երկրորդ տարում։ Նրա սերմերը պարունակում են թունավոր եթերայուղ, որը պարունակում է վտանգավոր նյութի՝ ապիոլի բարձր կոնցենտրացիան։
Այն կարող է ուժեղ ազդեցություն ունենալ արգանդի, աղիքների և միզապարկի հարթ մկանների վրա: Եվ ևս մեկ փաստ, որը գիտնականները նշել են՝ մաղադանոսի սերմերը պարունակում են միրիստիցին, հոգեակտիվ նյութ, որը բարձր կոնցենտրացիաներում կարող է գիտակցության փոփոխություններ առաջացնել: