Հակասթրեսային քննություններից առաջ. այս միջոցները կնվազեցնեն անհանգստությունը և կբարելավեն հիշողությունը

Հակասթրեսային քննություններից առաջ. այս միջոցները կնվազեցնեն անհանգստությունը և կբարելավեն հիշողությունը

Քննություններից անմիջապես առաջ ուտելը կարող է նվազեցնել անհանգստությունը և բարելավել հիշողությունը: Այս ապրանքները դեռահասների համար հակասթրես կլինեն սերտիֆիկացման ժամանակահատվածում, գրել է News.ru-ն։

Բժիշկները խորհուրդ են տալիս քննություններից առաջ սննդակարգում ներառել ճարպային ձուկ (սաղմոն, սկումբրիա)՝ այն պարունակում է օմեգա-3, որն ամրացնում է նյարդային կապերը և նվազեցնում անհանգստությունը։ Մուգ շոկոլադը (70% կակաո կամ ավելի) հարուստ է մագնեզիումով և ֆլավոնոիդներով, որոնք բարելավում են ուղեղի արյան մատակարարումը։ Ձուն խոլինի աղբյուր է, որն անհրաժեշտ է հիշողության համար, իսկ ընկույզն ու դդմի սերմերը հարուստ են ցինկով և վիտամին E-ով, որոնք պաշտպանում են օքսիդատիվ սթրեսից։

Հապալասը և մուգ խաղողը պարունակում են հակաօքսիդանտներ, որոնք բարելավում են համակենտրոնացումը: Կանաչ բանջարեղենը (սպանախ, բրոկկոլի) ուղեղին ապահովում է ֆոլաթթուով և լյուտեինով, իսկ բանանը և ավոկադոն պահպանում են սերոտոնինի մակարդակը՝ նվազեցնելով նյարդայնությունը։

Քննությունից 2-3 օր առաջ ձեր ճաշացանկին ավելացրեք ֆերմենտացված կաթնամթերք. դրանք նորմալացնում են աղիքային միկրոֆլորան, որն ուղղակիորեն ազդում է սթրեսի դիմադրության վրա: