Որո՞նք են մարտին վիտամինների պակասը լրացնելու համար անհրաժեշտ մթերքները

Ռոսպոտրեբնադզորը նշել է ապրանքներ, որոնք կօգնեն գարնանը լրացնել վիտամինների պակասը։ Մարտ ամսին թուլացած օրգանիզմին աջակցելու և վիտամինների պակասը փոխհատուցելու համար պետք է ճիշտ սնունդ օգտագործել։ Այս մասին հայտնել է Ռոսպոտրեբնադզորը։
Այսպիսով, գարնան առաջին ամսին բանջարեղենից նախապատվությունը պետք է տալ կարտոֆիլին, գազարին ու ճակնդեղին։ Եվ այս մթերքները պետք է օգտագործել քիչ քանակությամբ։ Օգտակար կլինեն նաև կաղամբի և սոխի տարբեր տեսակներ, ծովաբողկ, բողկ, շաղգամ, նեխուր, վաղաժամ խավարծիլ։
Մարտին ակտուալ կանաչեղեններից են մաղադանոսը, թրթնջուկը, անանուխը, սպանախը և վայրի սխտորը։
Մրգերից Ռոսպոտրեբնադզորի մասնագետները խորհուրդ են տալիս ընտրել ավոկադո, արքայախնձոր, նարինջ, բանան, նուռ, գրեյպֆրուտ, կիվի, լայմ, կիտրոն, մանդարին և խնձոր: