«Ինչ խորհուրդ են տալիս ուռուցքաբանները». սննդի մեջ պարունակվող այս նյութերը նվազեցնում են քաղցկեղի առաջացման վտանգը

 «Ինչ խորհուրդ են տալիս ուռուցքաբանները». սննդի մեջ պարունակվող այս նյութերը նվազեցնում են քաղցկեղի առաջացման վտանգը

1․ Սկսենք բջջանյութից, հենց դրան են գիտնականները տվել  բազմաթիվ հիվանդությունների կանխարգելման գործում կարևոր դերը: Բջջանյութը կտրուկ փոխում է մեր միկրոբիոմը, այլևս նորություն չէ, որ միկրոբիոմը որոշում է ամբողջ մարմնի գործունեությունը. այն նվազեցնում է բորբոքումները, բարելավում է սրտի և արյան անոթների աշխատանքը... մեծացնում է ճանաչողական կարողությունները: 

2․Օմեգա-3. Այս օմեգան ունի ամենավառ հակաբորբոքային ազդեցությունը, պաշտպանում է սիրտը, արյունատար անոթները և ուղեղը։

3․ Կարծիքը, թե վտամին D-ն միայն ոսկորների համար է։ Նման բան չկա, այն ակտիվորեն մասնակցում է իմունային համակարգի աշխատանքին, ուստի կարևոր է, որ օրգանիզմում բավարար լինի: Կան հետազոտություններ վիտամին D-ի, օմեգայի ազդեցության վերաբերյալ ագրեսիվ քաղցկեղի ձևի վրա։ 

Առողջ, հավասարակշռված դիետան նաև օգնում է վերահսկել քաշը, իսկ գիրությունը քաղցկեղի մեկ այլ ռիսկ է: Կարևոր է սննդակարգում ունենալ ամբողջական ձավարեղեն և հատիկավորներ: