Ինչու՞ չի կարելի մեղր ավելացնել տաք թեյի մեջ

Ինչ կլինի, եթե մեղր ավելացնեք տաք թեյի մեջ
Տաքացվող մեղրի վնասակարության տեսության կողմնակիցները պնդում են, որ բարձր ջերմաստիճանի դեպքում այն արտազատում է թունավոր նյութ։ Կուտակվելով օրգանիզմում՝ այն կարող է վերածվել թույնի, հանգեցնել ստամոքսի կամ աղիների քաղցկեղի։
Այդ իսկ պատճառով մեղր չի կարելի ավելացնել 60 աստիճանից բարձր տաքացվող ըմպելիքներին։ Չնայած այն հանգամանքին, որ մեղրով տաք կաթը վաղուց համարվում է կոկորդի ցավի միջոց, մրսածությունը բուժելիս ստամոքսին անուղղելի վնաս է հասցվում։
Այս քաղցր արտադրանքը չի կարելի նույնիսկ տաք սննդի վրա դնել, օրինակ՝ վաֆլի։ Տաքացնելիս այն ոչ միայն վնասակար հատկություններ է ձեռք բերում, այլեւ կորցնում է բոլոր լավ հատկությունները, այսինքն՝ դրանից օգուտ չկա։
Հետազոտող գիտնականներ
Բազմաթիվ գիտական հետազոտություններ հերքում են տաքացվող մեղրի վտանգավորության մասին տեսությունը։
Ներկայում ոչ մի ապացույց չկա, որ հիդրօքսիմեթիլֆուրֆուրալը քաղցկեղածին է։ Առնետների վրա կատարված փորձերը մեզ թույլ չեն տալիս դա պնդել բավարար ապացույցներով։ Գիտնականները նշում են, որ այս նյութը շատ ավելի մեծ քանակությամբ հայտնաբերված է տապակած հացի և շաքար պարունակող ցանկացած արտադրանքի մեջ, որը տաքացվում է:
Այնուամենայնիվ, առողջ մարդկանց մոտ նման արտադրանքի չափավոր սպառումից կասկածելի բացասական ազդեցություններ չկան: