Բժիշկը հորդորում է որոշ մարդկանց հրաժարվել հավկիթ ուտելուց

Բժիշկը հորդորում է որոշ մարդկանց հրաժարվել հավկիթ ուտելուց

 Ալերգիա

Կախված ալերգենիկության աստիճանից՝ ձվերը կարող են նույն դարակում դնել ցիտրուսային մրգերի, անարատ կաթի, գետնանուշի և ելակի հետ։

Խոլեստերին

Մեկ ձուն պարունակում է խոլեստերինի գրեթե օրական նորման՝ 200–275 մգ, օրական 300 մգ առաջարկվող նորմայով։ Հետևաբար, այն մարդկանց համար, ովքեր արդեն ունեն դրա բարձր մակարդակ, ավելի լավ է շատ ձու չուտեն: Ձեր նորմը շաբաթական չորս ձու է:

Ստամոքս-աղիքային հիվանդություններ

-Սուր պանկրեատիտի ժամանակ ձու չի կարելի օգտագործել։ Դրանք նաև պետք է զգուշությամբ ուտել, եթե ունեք լյարդի և լեղապարկի հիվանդություններ, քանի որ դեղնուցը խոլերետիկ ազդեցություն ունի և կարող է առաջացնել խոլելիտիազի սրացում, թվարկում է Իրինա Բորոդինան:

Սրտանոթային հիվանդություններ

Նրանք, ովքեր հոգ են տանում իրենց սրտի առողջության մասին կամ սրտանոթային հիվանդությունների պատմություն ունեն, պետք է սովորեն, թե ինչպես բաժանել ձուն սպիտակի և դեղնուցի: Բանն այն է, որ սպիտակուցը պարունակում է առողջ և ամբողջական կենդանական սպիտակուց, բայց դեղնուցը պարունակում է կենդանական ճարպ, որը մասամբ դասակարգվում է որպես վնասակար ճարպեր։

Ձուն հակաօքսիդանտների, B12 և D վիտամինների, ինչպես նաև այլ օգտակար նյութերի և վիտամինների արժեքավոր աղբյուր է, ասում է սննդաբան Իրինա Բորոդինան։ Այնուամենայնիվ, մասնագետը որոշ մարդկանց հորդորել է դադարեցնել այս մթերքի օգտագործումը, գրում է 74.ru-ն։

Բորոդինան նշել է, որ պանկրեատիտի սրման ժամանակ պետք չէ ձու ուտել։ Նաև, ըստ նրա, այն պետք է զգուշությամբ օգտագործել լյարդի և լեղապարկի հիվանդությունների դեպքում։ Նա բացատրել է, որ դեղնուցը կարող է առաջացնել խոլելիտիազի սրացում, քանի որ այն ունի խոլերետիկ ազդեցություն։

Ավելի լավ է նաև սահմանափակել ձվի օգտագործումը, եթե ունեք խոլեստերինի բարձր մակարդակ, ասում է Բորոդինան։

Նա խորհուրդ է տվել այս խնդիրն ունեցող մարդկանց շաբաթական չորս ձվից ոչ ավել ուտել։ Բացի այդ, նրա խոսքով, սրտային հիվանդություններով տառապողները չպետք է շատ ձու ուտեն։ Պատճառն այն է, որ դեղնուցը պարունակում է կենդանական ճարպ, որի ավելցուկը վնասակար է առողջությանը, պարզաբանել է մասնագետը։ Այս դեպքերում Բորոդինան խորհուրդ է տվել ուտել միայն սպիտակուցները և օրական մեկ ձվից ավելի չուտել։

Եթե ​​չկան անվանված ախտորոշումներ, ասում է բժիշկը, ապա ձուն կարելի է ուտել առանց վախի։