Ինչ դեպքերում թեյն ու ձուն կարող են վնասակար լինել, բացատրել է բժիշկ Մյասնիկովը

Ինչ դեպքերում թեյն ու ձուն կարող են վնասակար լինել, բացատրել է բժիշկ Մյասնիկովը

Եթե ​​ձեր արյան անալիզը ցույց է տալիս, որ դուք ունեք երկաթի դեֆիցիտի անեմիա, դուք պետք է ուշադրություն դարձնեք ձեր սննդակարգին: Բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը բացատրել է, թե ինչպես ճիշտ սնվել այս խնդրին հաղթահարելու կամ դրա առաջացումը կանխելու համար:

Երկաթի դեֆիցիտի հիմնական պատճառներից մեկը անհավասարակշիռ սննդակարգն է, ասել է բժիշկը «Ռոսիա 1» ալիքի «Բժիշկ Մյասնիկով» հաղորդաշարի եթերում։

Նույնիսկ եթե դուք ուտում եք երկաթով հարուստ մթերքներ, ինչպիսիք են բրոկկոլին, խնձորը, սպանախը կամ ծնեբեկը, դա չի երաշխավորում, որ միկրոտարրը լավ կլանվի: Երկաթը շատ ավելի հեշտ է ներծծվում ձկից և մսից, քանի որ դրանք պարունակում են հատուկ ձևով։

Որոշ մթերքներ և դեղամիջոցներ կարող են խանգարել երկաթի կլանմանը: Օրինակ՝ կալցիումը, որը պարունակվում է թեյի, հացահատիկի և ձվի մեջ, խանգարում է երկաթի ներծծմանը ստամոքսում։ Նույնը վերաբերում է որոշ դեղամիջոցների, այդ թվում՝ այրոցի և հիպերտոնիայի համար նախատեսված հաբերին:

Այնուամենայնիվ, կա մի միջոց, որն օգնում է երկաթի ավելի լավ յուրացմանը՝ նարնջի հյութը։ Սրտաբանը խորհուրդ է տալիս ջուր խմել սննդի կամ երկաթի հավելումների հետ միասին։