Բժիշկ Մյասնիկովը սկզբունքորեն արգելել է սունկ ուտել, ահա թե ինչու

Էվոլյուցիայի հարյուրավոր տարիների ընթացքում մարդկությունը սովորել է սունկ ուտել տարբեր ձևերով՝ աղած, չորացրած, տապակած, շոգեխաշած: Կան հազարավոր բաղադրատոմսեր, որոնք օգտագործում են հենց սունկը: Բայց դրանցից շատերից պետք է խուսափել, ասում է բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը։
Հեռուստահաղորդավարը խոստովանել է, որ ինքը մոլի սունկ հավաքող է։ Նա սիրում է ժամանակ անցկացնել անտառում և բավականին բանիմաց է սնկերի մասով: Բժիշկը երկար տարիներ համոզված էր, որ դրանք օգտակար են օրգանիզմի համար։ Բայց սա մեկ այլ առասպել է։
Մասնագետի խոսքով՝ սունկը պարունակում է ընդամենը 3% սպիտակուց։ Վիտամինները շատ քիչ են, ջերմային մշակման ժամանակ դրանք ամբողջությամբ քայքայվում են։ Մարդու մարմինը կիտինի պատճառով այլ բան չի կարող մարսել։ Ի դեպ, դրանից պատրաստված է միջատների մարմինը։
«Ես հասկանում եմ, որ սա կարդալը վիրավորական է, բայց ավելի լավ է տեղեկացված լինել: Եվ մենք նույնպես տապակելու ենք սունկը: Հիշեք, թե որքան կարագ է օգտագործվում տապակելու համար: Այսպիսով, պարզվում է, որ մենք ուտում ենք հսկայական քանակությամբ կենդանական «հագեցած» ճարպեր։