Կարելի՞ է ձմերուկ և սեխ ուտել միասին. պարզաբանում է մասնագետը

Առասպելներ սննդի մասին՝ կապված սննդի համակցությունների և օրգանիզմի վրա դրանց ազդեցության մասին:
Որոշ մարդիկ նույնիսկ չեն համարձակվում միասին ձմերուկ ու սեխ ուտել, և փորձում են չհամատեղել այլ մրգեր։ Դիետոլոգ Եվգենի Արզամասցևը Գորոդովի հետ հարցազրույցում պարզաբանել է, թե արդյոք անհրաժեշտ է մրգերն առանձնացնել ըստ կերակուրների։
Պարզվում է՝ դա բոլորովին ավելորդ է։ Կարելի է խառնել, նույնիսկ թթու ու քաղցր, խնդիրներ չեն լինի։ Բայց միայն այն պայմանով, որ մարդու մոտ ամեն ինչ լավ աշխատի, աղեստամոքսային տրակտի օրգանները գործում են առանց խանգարումների։
«Քանակն ավելի կարևոր է։ Եթե մարդ խաղողի ողկույզը խառնի խնձորի հետ, վատ կլինի։ Բայց ոչ թե խառնածից, այլ նրանից, որ բավականին մեծ քանակությամբ միրգ կար։ Սա սպառնում է փքվածությամբ, ցավով, անհանգստությամբ և ծանրությամբ:
Երբ դա, համեմատաբար, կես խնձոր ու մի քիչ խաղող էր, եթե ավելորդ քաշ չլինի ու աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված խնդիրներ չլինի, անհանգստանալու բան չի լինի։ Նույնը վերաբերում է ձմերուկով սեխին»,- ամփոփեց փորձագետը։