Կարելի՞ է ձմերուկ և սեխ ուտել միասին. պարզաբանում է մասնագետը

Կարելի՞ է ձմերուկ և սեխ ուտել միասին. պարզաբանում է մասնագետը

Առասպելներ սննդի մասին՝ կապված սննդի համակցությունների և օրգանիզմի վրա դրանց ազդեցության մասին:

Որոշ մարդիկ նույնիսկ չեն համարձակվում միասին ձմերուկ ու սեխ ուտել, և փորձում են չհամատեղել այլ մրգեր։ Դիետոլոգ Եվգենի Արզամասցևը Գորոդովի հետ հարցազրույցում պարզաբանել է, թե արդյոք անհրաժեշտ է մրգերն առանձնացնել ըստ կերակուրների։

Պարզվում է՝ դա բոլորովին ավելորդ է։ Կարելի է խառնել, նույնիսկ թթու ու քաղցր, խնդիրներ չեն լինի։ Բայց միայն այն պայմանով, որ մարդու մոտ ամեն ինչ լավ աշխատի, աղեստամոքսային տրակտի օրգանները գործում են առանց խանգարումների։

«Քանակն ավելի կարևոր է։ Եթե ​​մարդ խաղողի ողկույզը խառնի խնձորի հետ, վատ կլինի։ Բայց ոչ թե խառնածից, այլ նրանից, որ բավականին մեծ քանակությամբ միրգ կար։ Սա սպառնում է փքվածությամբ, ցավով, անհանգստությամբ և ծանրությամբ:

Երբ դա, համեմատաբար, կես խնձոր ու մի քիչ խաղող էր, եթե ավելորդ քաշ չլինի ու աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված խնդիրներ չլինի, անհանգստանալու բան չի լինի։ Նույնը վերաբերում է ձմերուկով սեխին»,- ամփոփեց փորձագետը։