Բժիշկը զգուշացրել է ստամոքսի հիվանդության մասին վկայող ախտանիշի մասին

Ուտելուց հետո հաճախակի փորկապությունը կարող է ստամոքսի վտանգավոր հիվանդությունների ախտանիշ լինել, զգուշացրել է գաստրոէնտերոլոգ Էլիսոն Շնայդերը։
Նրա խոսքերն է մեջբերել HuffPost-ը։
Բժիշկը նշել է, որ փորկապությունը նորմալ ֆիզիոլոգիական պրոցես է։ Դա սովորաբար հանդիպում է ուտելուց հետո մինչև չորս անգամ, սակայն, ըստ բժշկի, դա կարող է ավելի հաճախ տեղի ունենալ, եթե մարդը շատ արագ է ուտում, կոնֆետ է ուտում կամ գազավորված ըմպելիք կամ որևէ այլ ըմպելիք խմում է ծղոտի միջոցով:
Շնայդերը հավելել է, որ շատ դեպքերում այն անվնաս է։ Նրա խոսքով՝ միայն չափազանց հաճախակի փորկապությունը, որը երբեմն ուղեկցվում է այլ ախտանիշներով, ինչպիսիք են փքվածությունն ու որովայնի ցավը, մարսողության խանգարումը, վկայում է առողջական խնդիրների մասին: «Գաստրիտը կարող է փորկապություն առաջացնել: Երբեմն սա կապված է ավելի լուրջ հիվանդությունների, օրինակ՝ ստամոքսի քաղցկեղի հետ»,- ասել է գաստրոէնտերոլոգը։
Շնայդերը պեպտիկ խոցն անվանել է փորկապության ևս մեկ հնարավոր պատճառ: Նա պարզաբանել է, որ այս դեպքում ախտանիշն ուղեկցվում է որովայնի շրջանում սուր ցավով։