Ճի՞շտ է, որ սպիտակ ելակն ավելի առողջարար է, քան կարմիրը. բացահայտում է սննդաբանը

Ճի՞շտ է, որ սպիտակ ելակն ավելի առողջարար է, քան կարմիրը. բացահայտում է սննդաբանը

Ընդհանրապես ընդունված է, որ սպիտակ ելակը շատ ավելի օգտակար է, քան սովորականը։ Հատկապես այն երեխաների համար, ովքեր հաճախ ալերգիա ունեն վառ գույնի մրգերի նկատմամբ։ Սակայն ամեն ինչ այդքան էլ պարզ չէ. վստահ է սննդաբան Անդրեյ Բոբրովսկին։

«Ավելի ճիշտ է ասել, որ սպիտակ ելակն ավելի անվտանգ է, ոչ թե ավելի առողջարար: Նրան բացակայում է պիգմենտը, որը կարմիր գույն է տալիս հատապտուղներին: Հենց դա է, որ շատ դեպքերում առաջացնում է մարմնի բացասական արձագանք», - բացատրել է բժիշկը:

Ինչ վերաբերում է մրգի բաղադրությանը, ապա օգտակար տարրերի և վիտամինների պարունակությամբ այն գործնականում չի տարբերվում «դասական» ելակից։ Հետեւաբար, ալերգիա ունեցողները հաճախ հաճույք են ստանում սպիտակ հատապտուղներ ուտելուց: