Հիշողության զարգացման 5 լավագույն մթերք

Թերապևտ Օլեգ Պերկուշինը թվարկել է ուղեղի ճանաչողական գործառույթները բարելավելու համար ամենաօգտակար մթերքների հնգյակը. հայտնում է Kuban News-ը։
Յուղոտ ծովային ձուկ. Խոսքն առաջին հերթին սկումբրիայի, ծովատառեխի և սարդինայի մասին է։ Դրանք օմեգա-3 ճարպաթթուների աղբյուր են, որոնք ակտիվացնում են ուղեղի աշխատանքը։ Դրական ազդեցության հասնելու համար հարկավոր է շաբաթական 1-2 անգամ ծովամթերք ուտել։
Ընկույզները ակտիվացնում են նյութափոխանակությունը և մազերի աճը։ Արդյունքը կարող եք զգալ բառացիորեն մի քանի շաբաթ անց։
Ձուն արգելափակում է տարեցների մոտ դեմենցիայի զարգացումը, ինչպես նաև բարելավում է հիշողությունը, իջեցնում խոլեստերինը և ամրացնում նյարդերը։
Կտավատի յուղ. Այս մթերքը պարունակում է նույնիսկ ավելի շատ օմեգա-3, քան ծովային ձուկը:
Մուգ շոկոլադ. Նման նրբության միակ տեսակը, որը վնաս չի պատճառում առողջությանը։ Այս միջոցը օգնում է նորմալացնել արյան ճնշումը և նաև ազատվել դեպրեսիայից: Հիմնական բանը չափազանցելն է: