Կենսաբանը զգուշացրել է խորովածի մարինադի հայտնի տեսակների վնասի մասին

Խորովածի համար նախատեսված որոշ մարինադներ կարող են վտանգավոր լինել առողջության համար, հատկապես, եթե օգտագործվում են որոշակի բաղադրիչներ կամ խախտվում են խոհարարության կանոնները, ասել է կենսաբան Իրինա Լյալինան։
Նա իր կարծիքով կիսվել է «Լանտա»-ի հետ զրույցում։
Լյալինան ասել է, որ քացախով մարինադները ամենավտանգավորն են առողջության համար, քանի որ թթվուտը կարող է գաստրիտի կամ պեպտիկ խոցի նոպա առաջացնել ստամոքսի լորձաթաղանթի գրգռման պատճառով։
Բացի այդ, քացախը կարող է միսը կոշտ դարձնել և այդպիսով միայն մեծացնել ստամոքսում թթուների արտազատումը, պարզաբանել է մասնագետը։
«Ցածրորակ սոյայի սոուսով մարինադները նույնպես սպառնալիք են ներկայացնում նատրիումի գլուտամատի, կոնսերվանտների և ներկանյութերի բարձր պարունակության պատճառով։ Պետք է հիշել, որ էժան սոուսները կարող են պարունակել քաղցկեղածին հավելումներ։ «Իսկ մայոնեզով մարինադները արագ փչանում են շոգի մեջ՝ հանգեցնելով սննդային թունավորման», - նշել է Լյալինան։
Մասնագետը հավելել է, որ մեծ քանակությամբ աղով ու համեմունքներով մարինադները կարող են ծանրաբեռնել երիկամները և, հետևաբար, բարձրացնել արյան ճնշումը։
Նա զգուշացրել է, որ աղի և համեմունքների չափից շատ օգտագործումը կարող է գլխացավ, այտուցվածություն և ստամոքսի գրգռվածություն առաջացնել։