5 ամենաօգտակար ընկույզները ձեր առողջության և կազմվածքի համար

Նուշ
Բազմակողմանի և համեղ նուշն ունի բազմաթիվ առողջարար օգուտներ: Բջջանյութ, սպիտակուց, կալցիում, վիտամին E: Նուշը հարուստ է սննդարար նյութերով: Այն նպաստում է ոսկորների և մկանների առողջությանը և հակաօքսիդանտների հիանալի աղբյուր է:
Սննդաբանները խորհուրդ են տալիս նուշ ավելացնել վարսակի ալյուրին կամ մածունին։ Կամ եփելու համար սովորական ալյուրը փոխարինեք նուշի ալյուրով:
Ընկույզ
Ընկույզն ունի պոլիչհագեցած ճարպերի ամենաբարձր կոնցենտրացիան, որոնք իսկապես օգտակար են սրտի առողջության համար։ Ինչպես շատ այլ ընկույզներ, դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտներ:
Ընկույզը կարելի է ավելացնել աղցանների կամ աղանդերի մեջ, որպեսզի դրանք ավելի հագեցած լինեն:
Պեկան
Ինչպես ընկույզը, այն ևս հիանալի է բորբոքումները նվազեցնելու և սրտի առողջությունը բարելավելու համար: Բայց հարկ է հիշել, որ ընկույզը բարձր կալորիականություն ունի: Հետևեք ձեր չափաբաժիններին. միջինում մեկ ընկույզը պարունակում է 25 կալորիա: Այսպիսով, 10 ընկույզն արդեն բավական հագեցած խորտիկ է:
Սննդաբանները խորհուրդ են տալիս բովել պեկանը դարչինով, չորացրած խնկունիով և սխտորով։
Պիստակ
Պիստակը պարունակում է ավելի շատ կալիում, քան ցանկացած այլ ընկույզ, ինչն այն լավ է դարձնում սրտի առողջության և իմունային համակարգի համար:
Այնուամենայնիվ, ցանկացած վերամշակված սննդի մեջ պիստակը, ամենայն հավանականությամբ, պարզապես բուրավետիչ է:
Հնդկական ընկույզ
Ցանկացած հնդկական ընկույզ ցինկի և երկաթի հիանալի աղբյուր է, որոնք ամրացնում են իմունային համակարգը և կանխում անեմիան։ Բայց, ինչպես ցանկացած այլ ընկույզի դեպքում, դուք պետք է զգուշանաք հավելումներից:
Սերմեր
Թեև սերմերը ընկույզներ չեն, նրանք տալիս են նույն օգուտները: Եթե դուք ալերգիկ եք ընկույզից, փոխարինեք դրանք սերմերով։ Սա հիանալի միջոց է ձեր սննդակարգում առողջ ճարպեր, մանրաթելեր, սպիտակուցներ և հակաօքսիդանտներ ավելացնելու համար: