Ավելի արագ այրեք որովայնի ճարպը. երկու հավելում ձվին, որ կօգնի նիհարել

Ավելի արագ այրեք որովայնի ճարպը. երկու հավելում ձվին, որ կօգնի նիհարել

Շատ մարդիկ նախաճաշի համար ընտրում են եփած ձու, քանի որ այն արագ է, և բոլորը լսել են սպիտակուցի օգտակարության մասին: Սակայն ոչ բոլորը գիտեն, որ ճաշատեսակին ավելացված երկու բաղադրիչների օգնությամբ դուք կարող եք կրճատել ձեր որովայնի սանտիմետրերը և այրել ճարպը գոտկատեղի շրջանում։ 

- Կայնեյան բիբար

Հայտնի կծու համեմունքը խթանում է ճաշակի ընկալիչները և նպաստում քաշի կորստին։ Այն պարունակում է ակտիվ միացություն՝ կապսաիցին։ Հետազոտությունների համաձայն՝ այն կարող է մեծացնել օրգանիզմի էներգիայի ծախսերը և նպաստել ճարպերի օքսիդացմանը: Իսկ կայենյան պղպեղի այրոցը նվազեցնում է ախորժակը։

- Սպանախ

Այն քիչ կալորիական է, բայց ծավալ է հաղորդում ճաշատեսակին և լցնում այն։ Բջջանյութով հարուստ, այն ստիպում է ձեզ լիարժեք զգալ, ուստի մարդիկ ավելի քիչ հավանական է, որ այն ուտելուց հետո չափից շատ ուտեն:

«Բջջանյութի առկայությունը դանդաղեցնում է սննդանյութերի մարսողությունն ու կլանումը՝ կանխելով արյան շաքարի մակարդակի արագ աճը»,- նշեց բժիշկը՝ հավելելով, որ շաքարի կայուն մակարդակն օգտակար է ախորժակը վերահսկելու համար։