Դուք կարող եք շատ ուժեղ թունավորվել. նման ձմերուկները ոչ մի դեպքում չի կարելի ուտել

Դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան պատմել է, թե ինչպես կարելի է տարբերել նիտրատներով մշակված ձմերուկը սովորականից։
«Վատ պտուղը վրան դեղնասպիտակավուն գծեր ունի, նման ձմերուկի պատյանը կոշտ է և առանց շաքարավազ»,- մասնագետի խոսքերն է մեջբերում Vechernyaya Moskva-ն։
Նա բացատրեց նման ձմերուկ ուտելու վտանգները.
«Այն, ինչ իսկապես վտանգավոր է օգտագործել, դա ձմերուկի կեղևն է՝ հատապտուղի մեջ առկա բոլոր նիտրատները նստում են մրգի խիտ հատվածում։ Իսկ դրանք շատ վնասակար են մարդու օրգանիզմի համար»,- հավելել է նա։