Դուք կարող եք շատ ուժեղ թունավորվել. նման ձմերուկները ոչ մի դեպքում չի կարելի ուտել

Դուք կարող եք շատ ուժեղ թունավորվել. նման ձմերուկները ոչ մի դեպքում չի կարելի ուտել

Դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան պատմել է, թե ինչպես կարելի է տարբերել նիտրատներով մշակված ձմերուկը սովորականից։

«Վատ պտուղը վրան դեղնասպիտակավուն գծեր ունի, նման ձմերուկի պատյանը կոշտ է և առանց շաքարավազ»,- մասնագետի խոսքերն է մեջբերում Vechernyaya Moskva-ն։

Նա բացատրեց նման ձմերուկ ուտելու վտանգները.

«Այն, ինչ իսկապես վտանգավոր է օգտագործել, դա ձմերուկի կեղևն է՝ հատապտուղի մեջ առկա բոլոր նիտրատները նստում են մրգի խիտ հատվածում։ Իսկ դրանք շատ վնասակար են մարդու օրգանիզմի համար»,- հավելել է նա։