Դիետոլոգը նշել է մթերքներ, որոնք կարող են ազդել արյան ճնշման վրա

Դիետոլոգը նշել է մթերքներ, որոնք կարող են ազդել արյան ճնշման վրա

Սննդաբան Սելեզնեւան պատմել է մթերքների մասին, որոնք կարող են ազդել արյան ճնշման վրա։ Մասնավորապես, բժիշկը հայտարարեց, որ կան ապրանքներ, որոնց մշտական ​​կամ մեկանգամյա օգտագործումը կարող է զարկերակային ճնշման բարձրացման գործոն լինել։

«Այս մթերքները արյան մեջ ջուր են պահում և այդպիսով ազդում են արյան ճնշման վրա»,- բացատրեց սննդաբանը:

Սելեզնևայի խոսքով՝ նման արտադրանքը կարող է օգտակար լինել հիպոթենզիայով տառապող մարդկանց համար, որոնք ուղեկցվում են արյան ճնշման կտրուկ անկման դրվագներով, ինչը վատթարանում է ինքնազգացողությունը։ Նա անվանեց աղի կամ թթու մթերքների օգտագործումը որպես հիպոթենզով հիվանդի մոտ արյան ճնշումը բարձրացնելու արդյունավետ միջոց, հատկապես՝ յուղոտ, տապակած կամ քաղցր մի բանի հետ միասին (մի կտոր ծովատառեխ, սենդվիչ խոզի ճարպով կամ թեթև աղած կարմիր ձուկ, թթու վարունգ):

Բացի այդ, ըմպելիքները կարող են ազդել զարկերակային ճնշման վրա՝ բարձրացնելով այն՝ ուրցով թեյ, հիբիսկուս, ռոյբոս, մաչա, բնական սուրճ, թունդ սև թեյ։ Դրանք ընդունելու արդյունքում բարձրանում է անոթային տոնուսը, արագանում է սրտի բաբախյունը, պարզաբանել է Սելեզնեւան։

Ինչ վերաբերում է արյան ճնշումը իջեցնող մթերքներին, ապա այս կատեգորիան ներառում է ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերքը, ինչպես նաև անյուղ թռչնամիսն ու ձուկը, հավելեց բժիշկը։ Ամբողջ հացահատիկները, ներառյալ վարսակը, հնդկաձավարը և մարգարիտ գարին, նույնպես ունեն որոշակի հիպոտոնիկ ազդեցություն: Ճնշման բարձրացումը կանխող մթերքներից բացի ներառված են կանաչ բանջարեղենը, հատապտուղները և չքաղցրած մրգերը: