Դիետոլոգը հայտնել է՝ որ բանջարեղենն է իջեցնում խոլեստերինը

Ճապոնացի սննդաբան Մասահիրո Իվասակին պատմել է, թե որ բանջարեղենը կօգնի նվազեցնել օրգանիզմում խոլեստերինի մակարդակը։ Մասնագետի խոսքով՝ յուրաքանչյուր բանջարեղեն պարունակում է ամենահզոր հակաօքսիդանտ միացությունների բազմաթիվ տարբեր տեսակներ։ Դրանցից մեկը կապսանտինն է։ Այն պատասխանատու է կարմիր պղպեղի և չիլի պղպեղի գույնի համար։ Այս հակաօքսիդանտը շատ ուժեղ է: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ կապսանտինը բարձրացնում է «լավ» խոլեստերինի մակարդակը մարմնում և պայքարում «վատ» խոլեստերինի դեմ։ Լավագույն ընտրությունը կարմիր բուլղարական պղպեղն է։ Նշվում է, որ այն պարունակում է նաև մեծ քանակությամբ վիտամին C, երկու անգամ ավելի, քան կիտրոնի մեջ: Այս փաստը նաև օգնում է բանջարեղենին բարձր խոլեստերինի դեմ պայքարում։