Ինչպե՞ս ուտել շաուրմա՝ չվնասելով առողջությանը. խորհուրդներ մասնագետից

Ինչպե՞ս ուտել շաուրմա՝ չվնասելով առողջությանը. խորհուրդներ մասնագետից

Գաստրոէնտերոլոգ Եկատերինա Քաշուխը պատմել է, թե ինչպես չվնասել առողջությանը շաուրմայով:

Շատ անբարեխիղճ վաճառողներ փորձում են «քողարկել» փչացած բաղադրիչները: Օրինակ, միսը, որը այնքան էլ թարմ չէ, ավելի ուժեղ է տապակվում կամ ավելացնում են ավելի շատ սոուս՝ այլ մթերքների համը խեղդելու համար:

«Հասարակական վայրերում ավելի լավ է նախապատվությունը տալ ավելի քիչ բաղադրիչներով և սոուսներով ուտեստներին՝ բարակ կեղևով բանջարեղենով պիցցան կամ բուսական յուղով աղցան: Կարևոր է հիշել, որ շաուրման բավականին կալորիական է։ Ուստի ավելի լավ է ընտրել փոքր չափաբաժիններ, իսկ ավելի լավ հագենեալու համար այն լրացնել այլ ուտեստներով, օրինակ՝ աղցանով կամ արգանակով»,- մեջբերում է gazeta.ru-ն։

Շաուրմա ինքներդ պատրաստելը, ըստ Kashuh-ի, հիանալի տարբերակ է։ Բժիշկը խորհուրդ է տալիս օգտագործել անյուղ միս (հավ կամ հնդկահավ), ավելացնել ավելի շատ բանջարեղեն և հրաժարվել մայոնեզից՝ հօգուտ ավելի առողջ սոուսների։