Ո՞րն է ամենաառողջարար երշիկը, որը կարելի է ուտել ամեն օր

Ո՞րն է ամենաառողջարար երշիկը, որը կարելի է ուտել ամեն օր

Շատերը կարծում են, որ երշիկը վնասակար է մեր օրգանիզմի առողջությանը, բայց դա ամենևին էլ ճիշտ չէ։

Երշիկով սենդվիչները հայտնի, պարզ և համեղ ուտեստ են։ Այժմ խանութների դարակներում այնքան շատ երշիկ կա, որ գլխապտույտ է առաջացնում: Պիտակների վրա կան նաև շատ անծանոթ բառեր, և անհասկանալի է, թե ապրանքի այս բաղադրիչները ինչպես կազդեն ձեր առողջության վրա: Սննդաբաններն ու բժիշկները բացատրել են, թե որ նրբերշիկն է ամենաառողջարարը, և մթերքի որ բաղադրիչներից պետք չէ վախենալ, քանի որ դրանք չեն վնասի մեր օրգանիզմին։

Ո՞ր երշիկն է ամենաառողջարարը։
Տնական երշիկ. Իհարկե, սա երշիկի ամենահամեղ և առողջարար տեսակն է։ Քանի որ այն պատրաստված է էկոլոգիապես մաքուր արտադրանքից, առանց թափոնների և ներկերի: Այս նրբերշիկը բնական միս է պարունակում, որը մեր օրգանիզմի համար անգնահատելի սպիտակուցի աղբյուր է։ Իսկ արտադրանքի հետ ներառված համեմունքներն ունեն հակաօքսիդանտ ազդեցություն ու պաշտպանում են օրգանիզմը բազմաթիվ հիվանդություններից։ Այդ իսկ պատճառով բժիշկները առաջին տեղում են տնական նրբերշիկին։

Փորձագետները նշում են, որ այս մթերքի մեջ E250 ներկից վախենալու կարիք չկա, այն բացարձակապես անվտանգ է առողջության համար։ Եվ ավելացնում են, քանի որ երշիկը կարող է պարունակել ուղեղի և աղիքի մասնիկներ, որոնք արտադրանքին տալիս են կանաչավուն կամ մուգ շագանակագույն երանգ։

Այն կարող է պարունակել նաև ասկորբինաթթու և ծխի պատրաստուկներ, որոնք նույնպես չեն վնասում օրգանիզմին։ Ուստի բժիշկները պատվավոր երկրորդ տեղն են տվել պրեմիում երշիկին։