Սրտանոթային հիվանդություններ և այլն․ մակարոնեղենից ո՞րը չպետք է ուտել

Ո՞ր մակարոնեղենն է համարվում առավել վնասակար. ո՞րն է ապրանքի վտանգը
Մասնագետները նշել են, որ նուրբ պրեմիում ալյուրից պատրաստված մակարոնեղենը չի պարունակում որևէ օգտակար նյութ։ Քանի որ սպիտակ ալյուրը կորցնում է հացահատիկայինների բոլոր օգտակար հատկությունները արտադրության գործընթացում։ Քանի որ հացահատիկի մշակման ժամանակ կեղևը և սաղմը հեռացվում են, ինչը հանգեցնում է բուսական մանրաթելի, B վիտամինների և հանքանյութերի լիակատար կորստի:
Սովորաբար, այս տեսակի մակարոնեղենը ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս, ուստի նման մթերքներ ուտելուց հետո կարող է լինել արյան մեջ շաքարի մակարդակի արագ աճ: Գիտնականները նաև վաղուց ապացուցել են, որ սպիտակ ալյուրից պատրաստված մթերքների օգտագործումը հանգեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացմանը։
Ինչպես ճանաչել վնասակար մակարոնեղենը. օգտակար խորհուրդներ
Արտադրանքի կազմը։ Եթե փաթեթի վրա նշված է միայն «ցորենի ալյուր»՝ առանց «կոշտ ցորեն» կամ «կարծր ցորեն» նշելու, դա կարող է նշանակել, որ մակարոնը պատրաստված է սպիտակ մաքրված ալյուրից։
Արտադրանքի գույնը․ եթե մակարոնեղենը սպիտակ է կամ բաց գույնի, դա կարող է նշանակել, որ արտադրանքը գործնականում ամբողջական հացահատիկ չի պարունակում։
Պատրաստելուց հետո․ եթե մակարոնն արագ եռում է կամ կպչում է իրար, դա նշանակում է, որ այն պատրաստված է փափուկ ցորենից։
Ինչպես փոխարինել մաքրված ալյուրից պատրաստված մակարոնեղենը
Ամբողջական հացահատիկի մակարոնեղեն։ Դուք պետք է ընտրեք ամբողջական ալյուրից պատրաստված արտադրանք, այն կպարունակի շատ մանրաթել, վիտամիններ և հանքանյութեր:
Լոբազգիներից պատրաստված արտադրանք։ Այժմ կան շատ մակարոնեղեն, որոնք պատրաստվում են սիսեռից և ոսպից, դրանք հարուստ են մանրաթելերով և բարձրորակ բուսական սպիտակուցներով:
Այլընտրանքային ապրանքներ
Կարող եք նաև ընտրել բրնձից կամ հնդկացորենից պատրաստված մակարոնեղեն, որոնք շատ առողջարար են։