Սննդաբանը նշել է քաղցկեղից պաշտպանող մթերքի մասին. ո՞րն է այն

Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան NEWS.ru-ին տված հարցազրույցում խոսել է մի մթերքի մասին, որը նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։ Այս միջոցը բարելավում է նաև սրտանոթային համակարգի վիճակը։ Այս մասին հայտնում է ChitaMedia լրատվական գործակալությունը՝ KP-Irkutsk-ին հղումով։
«Բազուկը նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, այն հաճախ օգտագործվում է արյան ճնշումը նվազեցնելու համար՝ նիտրատների պարունակության պատճառով, ինչը խթանում է ազոտի օքսիդի արտադրությունը»,- ասաց մասնագետը։
Նա նաև պատասխանեց, որ ճակնդեղը հակաօքսիդանտ հատկություն ունի: Այս արմատային բանջարեղենը պաշտպանում է բջիջները ոչնչացումից և օգնում մաքրել մարմինը՝ հեռացնելով տոքսինները, ավելորդ ճարպը և շաքարը: