Վիրաբույժը նշել է գլխացավի դեպքում ամենավատ նախաճաշը

Որոշ սննդամթերքներ կարող են վատթարացնել օրգանիզմի վիճակը նախորդ օրն առատ խնջույքից հետո, ասել է վիրաբույժ Ալեքսանդր Ումնովը «Լենտա»-ի հետ զրույցում։
Նախաճաշի համար, երբ դուք գլխացավ ունեք, վիրաբույժը խորհուրդ է տվել չուտել ծանր մայոնեզով աղցաններ, քանի որ դրանք կարող են լրացուցիչ վնաս հասցնել լյարդին և ենթաստամոքսային գեղձին։ Սա, նրա խոսքով, կարող է հանգեցնել այս օրգանների դիսֆունկցիայի զարգացմանը։
Բժիշկը արգելված սննդամթերքների խմբում ներառել է նաև ապխտած և աղի սնունդը։ Մասնագետը բացատրել է, որ դրանք լրացուցիչ ծանրաբեռնվածություն են ստեղծում երիկամների վրա և մեծացնում են հիպերտոնիայի և սրտի կաթվածի առաջացման ռիսկը։